• U bent ingelogd als:

Hercules en Blauw Geel delen de punten in aantrekkelijk duel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Hercules pakt punt bij Blauw Geel’38

Het afsluitende positiespel in de warming up liet een scherp Hercules zien, 1 x keer raken en veel beweging. Als je dat ziet denk je die ploeg schiet zo voortvarend uit de startblokken echter niets bleek minder waar. Na de aftrap volgde een eerste diepe bal achter de op één lijn staande Hercules defensie en bijna lag de bal al achter doelman Martin van Barneveld. Dat trainer Eric Speelziek wederom door de afwezigheid van enkele krachten ( Gilbrano Plet en Mathijs Blijham ziek, Mitchel Bolck geblesseerd) moest improviseren was begrijpelijk maar voor positioneel zo naïef verdedigen geldt op dit niveau echt geen excuus. Met name Halldor Arnarsson en Loed Keizer coachten elkaar niet of nauwelijks en vormden een instabiel defensie hart.

Hercules was ook voorin niet scherp waar de statische en iedere keer te laat bij de bal zijnde Oskar van Logtenstijn in de punt van de aanval stond. Zo miste de spits op een geraffineerde voorzet van Jeffrey Vlug een opgelegde kans in de 5 meter. Van Logtenstijn liep onder de bal door waar iedere scherpe spits de bal in de touwen had gekopt. Na een kwartier kwam na een snelle combinatie Alfred Mensah door in het 16 meter gebied echter zijn inzet werd gepareerd door de Blauw Geel’38 doelman.

Toch was het Blauw Geel’38 dat na 20 minuten uit het niets scoorde doordat Loed Keizer tekort terug kopte op doelman van Barneveld in plaats van de bal weg te knallen. Dit buitenkansje werd door Blauw Geel aanvaller Sjaak van Egmond direct uitgepakt, 1- 0. Op het halfuur leidt onnodig balverlies de tweede goal in . Een snel uitgevoerde combinatie over links wordt naar de op rechts – in buitenspel positie – vrijstaande Sjaak van Egmond gespeeld die – nadat het vlag -en fluitsignaal uitblijven – via de handen van keeper Martin van Barneveld de 2-0 aantekent.

Hercules zet nu toch meer aan hetgeen in de 39-ste minuut leidt tot een voortreffelijke aansluitingstreffer van Jeffrey Vlug. Hij taxeert de door Tyrone Fonville perfect gegeven voorzet beter dan de Blauw Geel defensie en knalt de 2-1 achter de kansloze keeper Brahim Zaari.

Lang profiteert Hercules niet van deze opsteker want enkele minuten later is weifelend defensief optreden de aanleiding voor de derde Blauw Geel goal. Kort daarna fluit scheidsrechter Tunnissen voor rust en krijgt trainer Eric Speelziek de kans in te grijpen.

Na rust maakt de maandenlang geblesseerde Colin Broers zijn rentree en wordt voorin Guytho Mijland gebracht voor Oskar van Logtenstijn. In het defensieve hart wordt de stabiliteit teruggebracht door de daar gepositioneerde Mart Stokkers en komt er met Colin Broers op het middenveld direct meer voetbal in de ploeg. Hercules zet vanaf minuut 1 druk op de Blauw Geel defensie hetgeen de nodige kansen op levert. Deze strijdwijze brengt rechtsback, Kevin Ligtermoet in de 56-ste minuut diep in het strafschop gebied die na zijn passeeractie op de hakken wordt gelopen, gevolg: een terechte penalty! Aanvoerder Jeffery Vlug laat vanaf de 11 meter stip voor de tweede keer keeper Brahim Zaari volstrekt kansloos,3-2.

Hercules gaat door en speelt bij vlagen voortreffelijk combinatievoetbal en is nu de bovenliggende partij. Uit één van de vele aanvallen is het de watervlugge Guytho Mijland die de Blauw Geel defensie te snel af is en met een gekruld schot de terechte 3- 3 scoort.

Het laatste kwartier kent een op en neer gaand spelbeeld waar beide ploegen proberen de winst naar zich toe te trekken. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een terecht gelijkspel waarbij Hercules – gelet op het scoreverloop en spelbeeld in de tweede helft- als morele winnaar van het veld stapt.

Laat deze wedstrijd een les zijn voor het vervolg van de competitie waar het halen van punten cruciaal is. Immers zelden zie je een zo’n concurrentieel sterke competitie als de huidige 3e Divisie. De onderlinge verschillen zijn miniem en iedereen kan van iedereen winnen, punten over de streep trekken – linksom of rechtsom -is dus het credo. Dat kan alleen als je scherp start, gepassioneerd en brutaal speelt om te winnen zoals in de tweede helft in Veghel is aangetoond. Laat dat vertoonde spel gekoppeld aan het thuisvoordeel de insteek zijn voor de eerstkomende wedstrijden tegen de concurrenten HBS en Jong De Graafschap !