• U bent ingelogd als:

Hercules en Be Quick 1887 delen de punten

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules en Be Quick 1887 deelden zondagmiddag de punten op Voordorp. Hercules was grote delen van de wedstrijd de aanvallende ploeg, maar de vorm ontbreekt momenteel om tegenstanders echt pijn te doen. De 0-0 eindstand was dan ook terecht.

Het leek nog wel zo’n mooie middag te worden. Vlak voor aanvang van de wedstrijd verdreef de zon de donkere regenwolken en Hercules begon voortvarend aan de ontmoeting tussen de twee oudjes uit de derde divisie. Het kreeg binnen vijf minuten al twee kansen om de score te openen. Fouad Belarbi kreeg een goede kans, maar hij koos ervoor om nog een keer te kappen in plaats van af te drukken. Kort daarna dook Tyrone Fonville op voor de Groningse doelman, maar in plaats van de bal over de al liggende keeper te stiften, schoot hij tegen hem aan.

Door deze vroege missers kon het Hercules publiek al aanvoelen dat het wel eens een lastige middag zou worden. Be Quick groef zich vakkundig in, maar kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Dat leverde zelfs bijna een doelpunt op, maar de hand van Hercules-keeper Mulder en de paal voorkwamen dat Be Quick de leiding nam. Hercules verloor gaandeweg de greep op de wedstrijd. Hercules bleef de aanvallende ploeg, maar alle aanvallen strandden voortijdig door balverlies. De ploeg van Eric Speelziek zoekt al enkele weken naar de goede vorm en als kansen dan niet worden benut, zie je het vertrouwen bij de ploeg afnemen. Sterkhouders als Vlug en Belarbi, die normaal gesproken nog wel eens wedstrijd kunnen openbreken, slagen daar ook een aantal weken niet in. Het gemis van de geblesseerde Colin Broers op het middenveld is met de week zichtbaarder.

De tweede helft kregen we aanvankelijk weer hetzelfde spelbeeld te zien als voor de rust. Hercules dat op zoek ging naar die felbegeerde goal, maar steevast stuitte op de rood-gele muur. Mogelijkheden waren er wel degelijk. Vooral op de rechterflank ontstond ruimte, maar de passes en voorzetten waren vrijwel allemaal onnauwkeurig, waardoor Be Quick op de been bleef. Ook de dode spelmomenten leverden geen kansen op. Corners en vrije trappen, bij de tegenstanders veelal een wapen, zijn bij Hercules al het hele seizoen ongevaarlijk.

Vlak voor het einde kwamen er toch nog twee grote kansen voor Hercules. Belarbi miste de eerste en Fonville plaatste een nu eens wel nauwkeurige voorzet op hem, naast het Groningse doel. Maar ook Be Quick had zomaar met de drie punten van het veld af kunnen stappen. In de extra tijd had Mulder het nakijken bij een Groningse corner, maar tot opluchting van heel Hercules kopte de spit de bal over het doel.

Voor de derde keer slaagde Hercules er niet in om winst te halen tegen ploegen uit het rechter rijtje. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper UNA.  Laten we hopen dat daar de ommekeer volgt en Hercules laat zien waar het wel degelijk toe in staat is: goed voetballen.