• U bent ingelogd als:

Hercules eenvoudig langs UDI 19

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag verdiend gewonnen van UDI’19. Op een koud, maar zonnig sportpark Voordorp werd het 2-0. Het bleef tot acht minuten voor het einde spannend, doordat Hercules naliet de wedstrijd al in een vroeg stadium in het slot te gooien. Feitelijk had het na 10 minuten al beslist kunnen zijn. Nadat Hercules in de derde minuut op voorsprong kwam na een fraai doelpunt van Zakaria Issarti, kreeg Thomas Reynaers de kans om een paar minuten later de stand te verdubbelen na een terecht toegewezen strafschop.

De doorgebroken Gilbrano Plet werd neergehaald binnen de zestien en de goed leidende scheidsrechter wees meteen naar de stip. Waar Thomas normaal gesproken wel raad weet met deze buitenkansjes, stuitte hij zondag op de keeper van UDI’19. De inzet van Reynaers was te zacht ingeschoten en het bleef 1-0.

Maar ook na die tegenvaller bleef Hercules heer en meester. UDI’19 hapte naar adem, maar werd in leven gehouden door Hercules. Kansen waren er voor Jeffrey Vlug maar zijn schoten gingen voorlangs en over. Na een half uur kropen de Brabanders uit hun schulp en kwam UDI’19 voor het eerst in de richting van doelman Fons Mulder. Opbouwend stelde het niet zoveel voor wat UDI’19 liet zien, maar doordat de passing achterin haperde bij Hercules kreeg UDI’19 zowaar een paar kansjes. UDI’19 loerde op de counter en zolang Hercules de trekker aan de andere kant niet overhaalde, was er nog wat te halen voor de ploeg.

Na de rust werd het spel van Hercules rommeliger. Passes kwamen niet meer aan en voorin werd ook wat minder gevaar gesticht dan in de eerste helft. Maar aan de andere kant wist UDI ook nauwelijks voor dreiging te zorgen. Hercules nam halverwege de tweede helft het initiatief weer in handen en creëerde weer een handvol kansen. Issarti zag zijn inzet net naast de paal gaan, een schot van Plet belandde op de paal en de rebound werd te zacht ingetikt. Daarna werd een kopbal van Colin Broers van de lijn gehaald en raakte Hercules uit een scrimmage nog een keer de paal. Stuk voor stuk grote kansen, maar UDI’19 leefde nog.

In de 81ste minuut viel dan toch de beslissing. Plet rondde beheerst af na goed voorbereidend werk van Tyrone Fonville: 2-0. UDI’19 geloofde het verder wel en drong niet meer aan. Zakaria Issarti kreeg nog een kans op de 3-0, maar ook nu was de keeper een onneembare horde. Hercules stapte met een 2-0 overwinning het veld af. De ploeg van Eric Speelziek is al zes wedstrijden ongeslagen en is koploper in de stand van de tweede periode. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen OFC in Oostzaan.