• U bent ingelogd als:

Hercules eenvoudig langs OJC Rosmalen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag de uitwedstrijd tegen OJC weten te winnen. Voor thuisclub die in hevige strijd is tegen degradatie was het een belangrijk duel. Hercules had in theorie slechts nog een kans op de 2e divisie maar de achterstand op plek 7 is te groot om goed te maken.
Hercules dat aantrad zonder aanvoerder Rob Rietveld, Kevin Ligtermoet, Tyrone Fonville, Roy Kelder, Wadi Ouirzane, Loed Keijzer en Rob Lemmens maakte een gedreven indruk. Daar waar de Brabantse tegenstander wellicht had gehoopt op een stuntje tegen Hercules lieten de Utrechters vanaf minuut 1 zien dat het wilde winnen. debutant aan Hercules zijde was Jordey Buitenhuis. Als jongen van de club een mooi moment voor hem en Jordey kan terugkijken op een uitstekend debuut. Binnen vier minuten is het Hercules dat op voorsprong lijkt te komen. Marciano van Leijenhorst kopt een vrije trap hard achter doelman van Boxtel. Helaas keurde scheidsrechter Wiemer de goal af wegens vermeend buitenspel. Hercules is voetballend beter dan OJC maar ziet de thuisploeg in de loop van de eerste helft een aantal maal gevaarlijk worden. Hercules doelman Jarno de Jonge staat zijn mannetje en pakt een aantal goede ballen.
In de tweede helft golft het spel wat op en neer. OJC aanvallend en hard opzoek naar een doelpunt. In de 55ste minuut zijn ze dichtbij wanneer ze de lat raken. In de laatste 25 minuten van de wedstrijd beslist Hercules het duel. Solace Uyi Olaye is zijn tegenstander te snel af en wordt onderuit gehaald. Scheidsrechter Wiemer kan niks anders doen dan Hercules een strafschop geven. Thomas Reynaers benut deze feilloos, 0-1.
OJC gaat nu nog meer naar voren geven en geeft Hercules veel ruimte. Wordt in de 76ste minuut een tweede Utrechtste treffer afgekeurd wegens buitenspel enkele minuten later is het wel raak. Een goede actie van invaller Jaimy Wilken geeft Solace Uyi Olaye een niet te missen kans, 0-2.
In de slotminuut van het duel is het Wilken die op aangeven van Solace Uyi Olaye de derde goal binnenschiet, 0-3.
Gezien het feit dat UNA drie punten heeft gepakt is voor Hercules plek 7 definitief uit zicht. Komende zondag komt HSC 21 op bezoek in Utrecht. Voor de ploeg uit Haaksbergen een belangrijk duel in strijd om de 2e divisie, voor Hercules zaak om voor eigen publiek goed af te sluiten. Het duel op Voordorp begint om 14:30 uur.