• U bent ingelogd als:

Hercules domineert maar scoort niet

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Op een het winderige Haagse HBS complex moest trainer, Eric Speelziek vanwege enkele blessure gevallen danig improviseren. Zo trad Kevin Ligtermoet centraal in de verdediging aan, speelde Lars Willemse vanaf het middenveld en mocht Tyrone Fonville weer in de spits starten. Hercules begon wat slordig aan de wedstrijd met verkeerde inspeelpasses en een uitgooi rechtstreeks naar een HBS speler hetgeen de gasten meteen enkele kansen opleverde. Als je zo aan een wedstrijd blijft beginnen – vorige week tegen HSC’21 hetzelfde euvel – gaat dat de ploeg nog een keer lelijk opbreken. Het herstel volgde gelukkig snel doordat Fons Mulder attent reageerde op de gemaakte slordigheden.

 

Het door trainer, Eric Speelziek bedachte strijdplan pakte goed uit. Hercules zette de tegenstander vroegtijdig vast met goed positiespel en stond organisatorisch goed. Echter, de kansen die uit dit spel voortkwamen werden niet verzilverd. Voorin speelde Tyrone Fonville plichtmatig, hield te weinig de bal vast om het middenveld te kunnen laten aansluiten en Fouad Belarbi kon zijn tegenstander maar niet voorbij komen. Het was dan ook – op de voor hem ongewone middenveld positie – de goed spelende Lars Willemse die de beste kans in de eerste helft kreeg toen hij alleen op de keeper afging. Willemse – ogenschijnlijk geschrokken van die kans – schoot te gehaast waardoor de keeper handelend kon optreden. Ook Matthijs Blijham kreeg uit een corner nog een schietkans maar ook deze inzet was een prooi voor de HBS doelman. HBS stelde hier in de eerste helft slechts één goed genomen en door Fons Mulder prima gepareerde vrije trap en een enkele corner tegenover.

De tweede helft werd helemaal eenrichtingsverkeer naar het doel van HBS. Een met een tomeloze inzet spelend Hercules voerde de druk verder op. Pech had Tyrone Fonville met een geplaatste kopbal op de kruising, even later pegelde Leroy Oehlers buiten bereik van de HBS keeper op de lat en zag Mart Stokkers een goede doelpoging in de kiem smoren. HBS kon niet op tegen een veel beter voetballend Hercules dat het verdedigend, met een uitstekende Matthijs Blijham aan het hoofd, goed voor elkaar had en de mazzel had dat het Hercules vizier voor de goal niet op scherp stond. Zo werd onder meer een fantastisch opgezette aanval door Jeffrey Vlug voortreffelijk ingeschoten maar met een super reflex door de HBS keeper uit de goal geranseld. Ook een prima individuele actie van Fouad Belarbi werd niet scherp genoeg door hem afgerond. Omdat HBS daar vandaag voetballend bitter weinig tegenover kon stellen bleef de wedstrijd op 0 – 0 steken. Voor Hercules weliswaar een veel betere uitslag dan de afgelopen twee seizoenen op bezoek bij de “Kraaien” echter winst had vanmiddag toch eigenlijk wel gemoeten.

Positief aan deze wedstrijd is de kwalitatief goede inzetbaarheid van de selectie die in het geval van de nodige afwezigen toch een prima voetballend team op de been kan brengen, voor de derde keer op rij de nul vasthield en het kaartvrij de wedstrijd uitspeelde.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen promovendus De Meern op het programma. Een Utrechtse derby die voor het eerst op divisie niveau gespeeld gaat worden. Ongetwijfeld een wedstrijd met een extra dimensie.