• U bent ingelogd als:

Hercules buigt achterstand om in verdiende zege

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules speelde op het warme en oude kunstgras van JVC Cuijk een ongeconcentreerde eerste helft. Achterin was het onrustig als gevolg van de wisselende samenstelling vanwege de afwezigheid van de nodige verdedigers maar ook voorin stond het vizier niet op scherp. JVC Cuijk stelde daar eigenlijk ook niet veel tegenover en er ontspon zich een gezapige wedstrijd. Miscommunicatie achterin leidde na een halfuur de openingstreffer van Simon van Zeelst voor JVC Cuijk in. Bij een op links opgezette combinatie met Boy Visser werd de “rode loper” door Hercules uitgelegd en kon de 1 – 0 van dichtbij langs de kansloze Fons Mulder geschoten worden. Zoals gezegd was Hercules niet scherp voorin anders hadden uit de talrijke kansen zeker goals gemaakt kunnen worden. Rust 1 – 0.

De tweede helft is slechts 7 minuten oud of een misterverstand tussen Alfred Mensah en Leroy Oehlers stelt spits Jordy v/de Laan in staat om eenvoudig de 2 – 0 aan te tekenen. Deze onnodige goal was voor trainer Eric Speelziek het signaal om enkele tactische omzettingen door te voeren en Hercules verhoogde het tempo en drukte JVC Cuijk naar achteren. In de 59-ste minuut na rust leverde dit de aansluitingstreffer van Gilbrano Plet op die zich na zijn uitermate zwakke optreden voor rust in het tweede bedrijf goed herstelde, 2 – 1. Nog geen 7 minuten later was het Jeffrey Vlug die zijn vrije trap op de paal weer het doelgebied in zag springen en het was een attente Tyrone Fonville die de terechte gelijkmaker liet noteren.

JVC Cuijk was het al enigszins kwijt na de aansluitingstreffer maar wist nu helemaal geen goed voetbal meer op de mat te leggen. Met lange halen werd opportunistisch getracht het spelbeeld te kantelen echter zonder succes. Hercules was voetballend, conditioneel en mentaal de betere ploeg en beloonde zichzelf door een kwartier voor tijd op voorsprong te komen. Een overtreding van de JVC Cuijk defensie net buiten de 16-meter bood uitblinker Jeffrey Vlug de gelegenheid zijn perfecte traptechniek te tonen. Snoeihard knalde hij de bal achter de kansloze doelman Kanters van JVC Cuijk, 2 – 3 . De gastheren waren nu helemaal “van de leg” en peerde de bal regelmatig maar blind naar voren. In de laatste minuut was het wederom Plet die de eindstand van 2 – 4 op het scorebord liet noteren.

Hercules speelt de laatste 3 wedstrijden van het seizoen tegen teams ( Westlandia , Dongen en ADO’20 ) die allemaal nog kans maken om via de nacompetitie promotie af te dwingen. Voetballende ploegen waartegen Hercules lekker vrijuit kan spelen. Komende zondag komt Westlandia naar Utrecht, een tegenstander waarvan Hercules door de erbarmelijk slechte arbitrage de eerste competitie wedstrijd volkomen ten onrechte verloor. Sportieve revanche is in dit duel dus de drijfveer.