• U bent ingelogd als:

Hercules boekt verdiende zege op Quick 20

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het kille november weer werd door het toch behoorlijk opgekomen publiek getrotseerd en daar zullen de meesten geen spijt van hebben gehad vanwege de heerlijke pot voetbal die beide teams hen gisteren op Sportpark Voordorp voorschotelden. De uitstekend in de 3e Divisie debuteerde formatie van Quick’20 liet ook nu weer zien dat zij een prima voetballende ploeg zijn en terecht een hoge positie op de ranglijst innemen.

Quick’20 begon goed aan de wedstrijd waarin zij weliswaar in de eerste 20 minuten meer balbezit dan Hercules hadden zonder tot echte kansen te komen. Hercules dat door de afwezigheid van de geblesseerde aanvoerder, Rob Rietveld de opstelling moest aanpassen zocht in die beginfase – met name op het middenveld – naar de juiste aanpak en leed hier en daar onnodige balverlies. Halverwege de eerste helft kwam Hercules beter in de wedstrijd en creëerde enkele mogelijkheden. Zo kwamen de acties van onder meer Kevin Ligtermoet, Gilbrano Plet en Jeffrey Vlug wel dicht bij het doel van Quick’20 maar leverde deze niet echt een grote scoringskansen op. Kort voor rust brak Zakari Issarti op de rechter flank door maar werd gestopt door de ver uit zijn doel gekomen Quick’20 doelman, Felix van Berkel die pareerde de bal ver buiten de 16 meter met de hand hetgeen hem terecht een gele prent bezorgde. Heel Hercules dacht aan een rode kaart echter de beslissing van de arbiter was juist omdat er niet echt sprake was van een uitgesproken scoringskans. De terechte ruststand van 0-0 stond op het scorebord na een in hoog tempo door beide teams goed gespeelde eerste helft. Het goede spel niveau schiep natuurlijk de nodige verwachtingen voor het tweede deel.

Een verwachting die uitkwam. Hercules opende sterk door Quick’20 sneller onder druk te zetten en bijna iedere tweede bal op te eisen. Nathan Bijl was heer en meester op het middenveld en samen met de goed coachende Colin Broers inspirator voor hun teamgenoten. Het leverde Hercules in die beginfase enkele mogelijkheden op maar goed keeperswerk en sterk verdedigen aan de zijde van Quick’20 stond succes in de weg. Ondanks dit sterke begin van Hercules wist Quick’20 via Jeroen Visscher te profiteren van een foutieve inspeelpass en op de counter lukte het hen om de prima keepende, Fons Mulder te passeren, 0-1. Kort daarna moest Mulder nog een keer handelend optreden door een strak in de hoek geplaatst schot uit het doel te ranselen en greep Robert Guerain goed in bij een volgende Quick’20 aanval.

Het mentaal ijzersterke Hercules gaf echter geen krimp en ging door met waar het de tweede helft mee begonnen was; Quick’20 snel vastzetten en het tempo nog wat verder opvoeren. Deze speelwijze zorgde ervoor dat de Quick’20 verdediging regelmatig aan de noodrem moest trekken en niet meer echt onder de druk uit kon voetballen, zo ook in de 59e minuut toen Thomas Reynaers gevloerd werd binnen het strafschop gebied. De terecht toegekende penalty werd feilloos door Thomas zelf binnengeschoten, 1-1.

Een ontketend Hercules ging onverstoorbaar door. Een pass op de razendsnelle Gilbrano Plet zorgde ervoor dat hij in scoringspositie kwam en alleen nog maar onreglementair door een Quick’20 verdediger gestopt kon worden om de voorsprong voor de blauw witten te voorkomen. Die voorsprong voor Hercules kwam er toch want ook dit keer ging de bal terecht op de elfmeter stip. En ook nu weer maakte Thomas Reynaers geen fout, 2-1. Quick’20 probeerde het tij te keren maar Hercules had met Colin Broers en Nathan Bijl de controle over de wedstrijd waardoor het gevaarlijk kon blijven aanvallen. De genadeklap viel in de 64e minuut toen de steeds beter in vorm komende Jeffrey Vlug een voortreffelijke steekpass op Gilbrano Plet afleverde die op zijn beurt de ingevallen Tyrone Fonville in staat stelde gemakkelijk de 3-1 score aan te tekenen. Als slotakkoord maakte Jeffrey Vlug de – zeker op grond van de tweede helft – verdiende overwinning compleet door de 4-1 onberispelijk binnen te schieten en bekroonde hiermee zijn goede spel.

Komende zondag staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Net als Quick’20 komt het in hun debuutjaar voortreffelijk in de 3eDivisie presterende Brabantse v.v. Dongen op bezoek. De wedstrijd begint zondag 20 november a.s. om 14.00 uur op sportpark Voordorp in Utrecht.