• U bent ingelogd als:

Hercules boekt verdiende zege op JVC Cuijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules behaalde zondag op Sportpark Voordorp een knappe en verdiende overwinning tegen JVC Cuijk. Tegen een ploeg die vooraf werd gezien als een van de titelkandidaten werd het 2-0. Hercules en Cuijk schotelden het publiek een uiterst aantrekkelijke wedstrijd voor. Vanaf het begin was duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst gingen. Dat leidde meteen al tot kansrijke situaties voor beide doelen. Gilbrano Plet kwam een keer dicht bij de 1-0, maar aan de andere kant redde Fons Mulder een keer knap op een inzet van JVC Cuijk.

In de tiende minuut was het dan toch Hercules dat de score opende. Kevin Ligtermoet haalde de achterlijn, kapte zijn tegenstander uit en legde de bal panklaar voor de inlopende Thomas Reynaers die beheerst intikte: 1-0. Daarna bleef Hercules druk uitoefenen, maar moest het alert zijn op de snelle uitvallen van de Brabanders.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Cuijk ging meer druk zetten en leek de slag op het middenveld te winnen. Hercules kwam daardoor onder druk en het goede combinatiespel kwam even niet meer uit de verf. Het was vooral overleven. Rob Rietveld kon met zijn hoofd de gelijkmaker verhinderen maar moest die redding wel bekopen met een gat in zijn hoofd. Na een korte behandeling keerde de aanvoerder nog even terug in het veld met een tulband om het hoofd, maar na een paar minuten besloot Eric Speelziek hem toch naar de kant te halen. Jeffrey Vlug, die inviel, zorgde zoals we van hem gewend zijn, voor de rust in de ploeg. Hij was het ook die, na fraai voorwerk vanFonville , de 2-0 liet aantekenen. Er waren nog 20 minuten te spelen. JVC Cuijk gaf zich echter nog niet gewonnen. De ploeg voerde de druk op en er ontstonden nog een paar hachelijke situaties voor de goal van Fons Mulder. Tien minuten voor tijd had Issarti aan alle onzekerheid een einde kunnen maken. Hij kwam oog in oog met de Cuijkse doelman, maar koos voor de verkeerde oplossing. In plaats van te schieten, omspeelde hij de doelman. Maar daardoor kon een verdediger van Cuijck Issarti nog stoppen. Het bleef door die gemiste kans nog even spannend, maar Hercules bleef gedisciplineerd voetballen en stapte met een fraaie 2-0 overwinning van het veld af.

De zege geeft de ploeg wat lucht, want de afstand met de degradatieplekken is wat groter geworden. Zondag staat de stadsderby uit tegen Magreb op het programma op sportpark Papendorp.