• U bent ingelogd als:

Hercules boekt verdiende zege op HBS

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

12.09.2016

Nuttige overwinning Hercules

Hercules heeft tegen HBS een nuttige overwinning binnengehaald: 2-0. Het was misschien wel de minste wedstrijd van Hercules-zijde dit seizoen, maar niemand die daar na afloop om maalde. Een overwinning was broodnodig, na drie onnodige nederlagen op rij.

Dat de druk erop stond, was vanaf het begin duidelijk te zien. Hercules speelde nerveus en leidde veelvuldig balverlies. De passing was onzuiver en in tegenstelling tot de voorgaande duels, creëerde de ploeg van Eric Speelziek nauwelijks kansen. HBS was duidelijk niet naar Utrecht gekomen om het publiek een fijne middag voor te schotelen. De ploeg hing achterover en wachtte geduldig de kansjes af om er een keer uit te komen. Maar behoudens een afstandsschot in de eerste minuut, dat rakelings over de goed keepende doelman Fons Mulder heen zoefde, kwamen de Hagenaars niet tot kansen in de eerste helft. Hercules kreeg een goede mogelijkheid nadat Kevin Ligtermoet met enig fortuin de Haagse defensie verschalkte en oog in oog met HBS-doelman Kamperveen kwam te staan. Zijn schot ging echter naast het doel.

In de tweede helft toonde HBS iets meer lef en kwam het wat vaker over de middenlijn heen. Er ontstonden zowaar een paar gevaarlijke situaties voor het doel van Fons Mulder, die een keer goed reageerde op een inzet van een HBS-aanvaller.

Hercules bleef proberen gaatjes te vinden in het gesloten bolwerk van HBS, maar de pogingen strandden steeds rond de zestien meter. Gilbrano Plet had duidelijk niet zijn middag, maar er waren meer spelers van Hercules die niet hun gebruikelijke niveau haalden. Wat te prijzen viel, was dat Hercules hard bleef werken en achterin nauwelijks wat weg gaf.

Loon naar werken kreeg Hercules in de 72ste minuut. Tyrone Fonville was het die met zijn schot voor de eerste keer de Haagse doelman wist te verrassen. De 1-0 zorgde voor een zucht van opluchting op en rond het veld. Hercules ging wat makkelijker voetballen na die bevrijdende openingstreffer. Het leidde tot een uitbraak waarbij Gilbrano Plet onderuit werd gehaald binnen de zestien meter. De zwak leidende arbiter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. In Thomas Reynaers heeft Hercules zijn eigen Sebastien Haller. Ook nu wist Reynaers wel raad met deze strafschop. Hij schoot de bal onberispelijk binnen: 2-0.

HBS probeerde nog wat terug te doen, maar de ploeg was niet bij machte om Hercules echt pijn te doen. Een zwaarbevochten overwinning, die Hercules boven de degradatiestreep brengt. Volgende week wacht Juliana’31 in Malden. Hopelijk geeft de zege de mannen van Speelziek vertrouwen en gaan de punten nu binnenstromen.