• U bent ingelogd als:

Hercules boekt verdiende zege op Blauw Geel 38

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een drietal nederlagen smaakte Hercules zondag eindelijk weer het zoet van de overwinning. Tegen Blauw Geel’38 werd met 2-1 gewonnen. Eenvoudig ging dat niet, want Hercules moest tot in de extra tijd vrezen voor de gelijkmaker.  Maar de overwinning was verdiend en Hercules speelde bij vlagen weer goed voetbal.

Groot was de opluchting na het laatste fluitsignaal arbiter Remco Schul, die prima floot, maar behoorlijk lang liet doorspelen. Het scheelde ook een haar of de ploeg uit Veghel was in blessuretijd op gelijke hoogte gekomen. Een scrimmage na een corner in de 94ste minuut kon met veel moeite van de lijn worden gehaald.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel. Het was vooral aftasten zonder grote kansen in het begin. Toch begon Hercules na een kwartier wat meer druk te zetten en zocht het aan de rechterkant Kevin Ligtermoet in de diepte. Ligtermoet, die een prima eerste helft speelde, kwam een paar keer goed door tot aan de achterlijn, maar het laatste zetje ontbrak een aantal keer. Tyron Fonville, die de hele wedstrijd hard werkte, kwam oog in oog met de Brabantse keeper, maar zijn stiftbal was te zacht. Toch was het Hercules dat na 20 minuten verdiend op voorsprong kwam. Fouad Belarbi ging de zestien meter binnen en werd daarbij gehaakt door zijn tegenstander. De scheidsrechter die er bovenop stond kon niets anders doen naar de stip wijzen. Jeffrey Vlug schoot de bal beheerst binnen: 1-0.

Lang kon Hercules niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later leidde een misverstand tussen doelman Fons Mulder en de defensie tot de gelijkmaker. Zonde, want Blauw Geel ging na dat cadeautje beter voetballen, terwijl er voor Hercules weinig aan de hand leek tot dat moment. Hercules kwam vlak voor rust nog een paar keer gevaarlijk in de buurt van de Brabantse doelman, maar met 1-1 gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft Hercules kregen de toeschouwers een schaakspel te zien van twee ploegen die loerden op een doelpunt, maar niet van plan waren om de deur achterin open te zetten. Hercules kreeg daarin wat meer mogelijkheden. De beste was voor Fonville, die een afgeslagen schot voor de voeten kreeg in de zestien. De doelman lag al op de grond, maar Fonville schoot de bal met zijn buitenkant voet hard op de bovenkant van de lat. Na een uur brak Belarbi de ban. Hij rondde zijn dribbel af met een prachtig schot: 2-1. Hercules ging daarna, zoals wel vaker na een voorsprong, achteruit lopen en kwam dan ook steeds meer onder druk te staan. Zelfs de spitsen waren mee aan het verdedigen en Hercules kwam er het laatste kwartier nog maar weinig uit. Met veel kunst en vliegwerk werd de gelijkmaker afgewend. Hercules had in de 89ste minuut kunnen afmaken toen bij een uitval drie spelers van Hercules tegenover een verdediger en de keeper van Blauw Geel kwamen te staan. De inzet van Vlug vloog echter over het doel, waardoor de tegenstander in leven werd gehouden. Bijna was het in de extra tijd nog gelijk, maar de 2-1 werd toch over de streep getrokken. Man of te match werd Amin el Bouzidi. Deze speler die groot is geworden in de eigen jeugd en terugkeerde na een avontuur bij Almere City, speelde een uitstekende wedstrijd.

Volgende week reist Hercules naar het Limburgse Echt waar EVV de tegenstander is.