• U bent ingelogd als:

Hercules boekt verdiende zege in Oldenzaal

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules zet grote stap naar lijfsbehoud

Hercules is na de 3-0 winst op Quick’20 in Oldenzaal zo goed als zeker van lijfsbehoud in de derde divisie.
Een knappe prestatie van trainer Jochem Twisker, zijn staf en uiteraard de spelers om vijf wedstrijden voor het einde van de competitie al zo goed als veilig te zijn.
De ruime overwinning op Quick’20 doet vermoeden dat de zege eenvoudig tot stand kwam, maar dat was bepaald niet het geval. Pas nadat invaller Walid Ould-Chik diep in de tweede helft zijn opwachting maakte, kon Hercules het verschil maken met de nummer voorlaatst.
Met twee prachtige doelpunten hielp Walid zijn ploeg definitief over de drempel.
Quick’20 had beduidend minder voetballende kwaliteiten dan Hercules maar bleef tot tien minuten voor het einde in leven omdat Hercules de score na de 0-1 niet uitbouwde.
Hercules begon met een behoudend strijdplan aan het duel. Door de absentie van Conner Blötte en Dave Hensbergen moesten Derek van Duuren en Steff van Rooijen de posities op de backplaatsen innemen. Kees van Buuren, Björn van Gorkum en Matthijs Blijham stonden centraal achterin. Met een driemans middenveld en twee spitsen, Fonville en Raaijen, moest de tegenstander worden bestreden.
Hercules begon niet sterk aan de wedstrijd. Het leed veel balverlies op het hobbelige veld. Daarbij stonden er twee spitsen in het veld die allebei de bal het liefst in de voet aangespeeld krijgen en dan kaatsen naar opkomende spelers. Dat gebeurde niet vaak en daardoor was er weinig diepgang in het spel van Hercules.
Toch ontstonden er wat kansen. Lars Raaijen schoot een teruggetrokken bal tegen de keeper en Kees van Buuren poeierde een afgeslagen corner ook op het been van een Quick’20 speler.
Het was wel Kees van Buuren die vlak voor rust even uit de organisatie brak en met de bal het middenveld overstak en Lars Raaijen inspeelde. Raaijen draaide zich vrij en rondde fraai af: 0-1. Twee minuten later schoot Jeffrey Vlug een vrije trap op de paal.
Na rust moest Quick’20 wat forceren. De ploeg moet van de voorlaatste plaats af om de play-offs te bereiken. Daardoor zagen we Quick wat meer de lange bal hanteren. Met een aantal lange mensen voorin hoopte de thuisploeg daarmee voor gevaar te zorgen. Twee maal was Quick’20 dichtbij een kopdoelpunt maar Fons Mulder redde knap. Daarnaast was toch goed te zien waarom de Twentenaren voorlaatste staan. Er zit weinig voetbal in de ploeg. Dat was vier weken geleden op Voordorp ook al zichtbaar maar toen gingen de bezoekers er in de slotfase toch nog met een punt vandoor. Dat scenario was tot de 79ste minuut wederom mogelijk.
Maar het inbrengen van Walid zorgde meteen voor meer dreiging. Hij draaide zijn tegenstander zoek en dook zelf vaak op in de zestien meter. Een prachtige vrije trap van Walid werd door de keeper uit de kruising geranseld.
Maar 11 minuten voor tijd was het raak. Walid kapte en draaide voordat hij de actie afrondde met een prachtig schot in de verre hoek. Het was 0-2 en het verzet van Quick’20 was gebroken.
Een paar minuten later bekroonde Walid zijn prima invalbeurt met een misschien nog wel mooier doelpunt. Nu verschalkte hij de Quick’20 doelman die iets te ver voor zijn doel stond. De bal belandde weergaloos in de kruising: 0-3.
Al met al een prima overwinning voor Jochem Twisker en zijn jongens. Hercules klom door de zege naar plek 10 en kan deze week zelfs twee plaatsen stijgen als het donderdagavond om 20:00 zijn laatste inhaalwedstrijd thuis tegen Westlandia weet te winnen.
Hercules is officieel nog niet veilig maar staat wel zes punten verwijderd van de streep. Dat kunnen er donderdag dus 9 worden.
De technische staf en de jonge spelersgroep verdienen een groot compliment.
De komende vijf wedstrijden kan de kroon op een geslaagd seizoen worden gezet.