• U bent ingelogd als:

Hercules boekt verdiende zege in Haaksbergen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag voor de tweede maal op rij gewonnen. Uit bij HSC’21 in Haaksbergen won de ploeg van trainer Eric Speelziek met 0-2. Het was een knappe en verdiende overwinning op het stugge HSC’21. Het was ook de eerste keer dat Hercules wist te winnen in Haaksbergen.

HSC’21 uit, altijd lastig. Dit voetbalcliché ging tot voor zondag op voor Hercules. De voorgaande jaren was Hercules voetballend wel de meerdere van HSC’21, maar meestal kreeg het dan toch het deksel op de neus. Het stugge en stevige voetbal van de Twentenaren ligt Hercules niet zo. Zondag was het overigens alles behalve een makkelijke middag voor Hercules, dat met een verrassende basisopstelling begon op het harde kunstgrasveld van HSC’21. Kevin Ligtermoet begon op de bank en op zijn plaats stond Amin el Bouzidi. Guytho Mijland stond in de spits, waar doorgaans Tyrone Fonville in de basis start. Fonville moest dit keer op de bank plaats nemen.

Hercules begon moeizaam aan het duel. Het had problemen met de pressie die HSC’21 zette en leidde steeds snel balverlies, waardoor het maar lastig onder de druk uit kon voetballen. Verdedigend stond het echter goed bij Hercules, waardoor er op wat corners en voorzetten na, geen gevaar ontstond bij het doel van Fons Mulder. Na een kwartier slaagde Hercules erin om zelf wat grip op de wedstrijd te krijgen. Guytho Mijland zorgde met zijn snelheid voor onrust in de HSC-defensie en hij stond aan de basis van de 0-1. Mijland ging op de achterlijn goed langs zijn directe tegenstander, zag voor het doel Oskar van Logtestijn vrij staan, die eenvoudig binnen kon tikken. Die voorsprong werkte bevrijdend op Hercules, dat daarna op zoek ging naar mee en daarvoor ook de kansen kreeg. Fouad Belarbi ging een keer alleen op het Twenste doel af, maar zijn inzet belandde op het been van de keeper. Met 0-1 gingen beide ploegen naar de kleedkamers voor de pauze.

In de tweede helft zagen we Hercules weer snel het initiatief nemen. Leroy Oehlers stoomde op tot de achterlijn, maar zijn voorzet was net te kort. Halverwege de tweede helft begon de thuisploeg meer risico te nemen en werd de druk opgevoerd. Maar ook nu stond het organisatorisch prima bij Hercules. HSC’21 kreeg nauwelijks mogelijkheden. Scheidsrechter Akkerman probeerde de wedstrijd nog wat van spanning te voorzien door het laatste kwartier alle duels in het voordeel van de thuisploeg te fluiten. Dat leverde nog een paar vrije trappen op niet ver buiten het zestien metergebied. Maar Mulder hield zijn doel schoon en Hercules counterde in de extra tijd fraai de wedstrijd in het slot. Belarbi draaide goed van zijn man weg en speelde Jeffrey Vlug in de diepte aan die oog in oog met de HSC-doelman uitermate koel bleef. Hij stiftte de bal keurig in de hoek. Het was 0-2 en kort daarna floot Akkerman af.

Opnieuw drie punten voor Hercules, dat de top 3 weer in het zicht heeft. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HBS op het programma. Een ploeg die het niet goed doet in de derde divisie, maar in Den Haag de laatste jaren wel een angstgegner is voor Hercules.