• U bent ingelogd als:

Hercules boekt verdiende overwinning op Koninklijke HFC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het zijn voor Hercules de klassieke weken in de topklasse. Na vorige week het oude HBS te hebben ontmoet stond afgelopen zondag de uitwedstrijd in Haarlem tegen de Koninklijke HFC op het programma.

Hercules kende wel enkele mutaties ten opzichte van het duel tegen HBS. Floris Burgers zit vanwege studieverplichtingen in Norwich en Colin Broers had teveel last van een hamstringblessure en zat daardoor niet bij de selectie.
In de openingsfase op het zonnige complex in Haarlem Zuid begint de thuisploeg het beste. Een aanval over de rechterkant geeft Mike v.d. Ban een goede mogelijkheid. Gelukkig voor Hercules verdwijnt zijn lage schuiver naast het doel van Jarno de Jonge. Enkele minuten later het eerste gevaar van Hercules. Frank Heus gaat over de linkerkant goed door en komt met een prima voorzet. Solace Uyi Olaye schiet de bal vervolgens goed binnen maar verdwijnt via de paal weer in het speelveld.
Naarmate de eerste helft vordert wordt Hercules steeds sterker. De thuisploeg wordt nauwelijks meer gevaarlijk en het wachten is op een doelpunt. Deze komt uiteindelijk vijf minuten voor de thee. Een handsbal van HFC aanvoerder Carlos Opoku doet scheidsrechter Boekholt besluiten de bal op elf meter te leggen. Een terechte beslissing van de arbiter. Loed Keizer schiet vervolgens beheerst de 0-1 tegen de touwen.
In de tweede helft zien we een aanvallender HFC uit de kleedkamer komen. Hercules wordt hierdoor wat naar achteren gedrukt maar geeft geen kansen weg. Toch komt HFC op gelijke hoogte in de 55ste minuut. Marciano van Leijenhorst vloert Mike v.d. Ban binnen de beruchte lijnen waardoor scheidsrechter Boekholt de bal terecht op de stip legt. Carlos Opoku stuurt vervolgens Jarno de Jonge naar de verkeerde hoek, 1-1.
Hercules toont echter veerkracht en recht de rug. Binnen drie minuten komt Hercules weer op voorsprong. Een schitterende vrije trap van Thomas Reynaers brengt Hercules weer op 1-2. Hercules gaat door en HFC lijkt door deze tweede Utrechtse treffer mentaal een tik te hebben gehad. In de 72ste minuut volgt de beslissing. Uit een vrije trap van Thomas Reynaers schiet aanvoerder Rob Rietveld Hercules in veilige haven.
De laatste minuten van de wedstrijd speelt Hercules eenvoudig uit. De thuisploeg eindigt zelfs met tien man na twee domme gele kaarten van aanvaller Rachid el Yaakoubi. Na ruim 92 minuten voetbal vindt ook scheidsrechter Boekholt het voldoende en stapt Hercules als winnaar van het veld.
Hercules kent mede dankzij deze overwinning een uitstekende start en staat met 12 uit 6 op een keurige vijfde positie. Komende zondag gaan we kijken of we deze start een vervolg kunnen geven tegen het sterke WKE. In Utrecht op sportpark Voordorp wordt om 14.00 uur afgetrapt.