• U bent ingelogd als:

Hercules boekt verdiende overwinning in Rosmalen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondagmiddag goede zaken gedaan  door de uitwedstrijd bij OJC Rosmalen met 1-3 te winnen. De ploeg van trainer Eric Speelziek, speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen. Door de winst in Brabant, neemt Hercules nu flinke afstand van de degradatiezone.

Het was opvallend rustig op Sportpark De Grote Wielen in Rosmalen waar het publiek kennelijk al weet dat het niet wordt verwend met aantrekkelijk voetbal van de thuisploeg. Vanuit Utrecht waren er juist opvallend veel toeschouwers meegekomen en die kregen gelijk, want ze zagen Hercules in misschien wel hun beste vorm van het seizoen steken.
Vanaf de aftrap kon je al zien dat Hercules er zin in had. Er werd frivool gecombineerd en de tegenstander werd meteen vast gezet op eigen helft. Toch kreeg Hercules al snel een tegenvaller te incasseren. Een zondagsschot van Steef Nieuwendaal zeilde pardoes achter doelman Martin van Barneveld. Geheel tegen de verhouding stond na zes minuten de 1-0 op het scorebord.
Hercules liet zich echter niet van de wijs brengen door deze vroege tegenvaller en nam meteen weer het initiatief. Een prima aanval belandde in de 13e minuut via Fouad Belarbi bij Jeffrey Vlug die de bal beheerst achter de OJC-doelman tikte: 1-1.
 
Ook na die gelijkmaker bleef Hercules de bovenliggende partij. Via fraai combinatievoetbal werd de thuisploeg van het kastje naar de muur gespeeld. De 1-2 kon niet uitblijven en die kwam er dan ook in de 22 ste minuut. Ditmaal was het Jeffrey Vlug die op de goal schoot. De doelman van Rosmalen kreeg de bal niet klemvast en Fouad Belarbi was er als de kippen bij om het leer hard in de touwen de rammen: 1-2. Daarna bleef Hercules de dominerende ploeg waarin we met name Alfred Mensah, Colin Broers, Jeffrey Vlug en Mart Stokkers in een glansrol zagen acteren. Matthijs Blijham controleerde als vanouds en ook Loed Keizer speelde een puike wedstrijd. Het was genieten voor de Hercules-aanhang in het Brabantse voorjaarszonnetje. Zo’n Hercules hadden we eigenlijk sinds eind september niet meer gezien. Het enige dat eraan ontbrak, was dat Hercules de tegenstander de genadeklap uitdeelde.
Direct na de rust kwam die kans er wel degelijk, maar Fouad Belarbi raakte een prima voorzet van Alfred Mensah vrij voor de OJC-doelman niet lekker, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Belarbi was in de 57ste minuut wel trefzeker. Een schot van Vlug werd door de doelman wederom niet klem vastgepakt en Belarbi hoefde bal alleen maar te raken om de 1-3 aan te tekenen. De wedstrijd leek nu wel gespeeld, al weet je het natuurlijk nooit. Een plotseling doelpunt van de thuisploeg kan alles weer veranderen. Coach Eric Speelziek gaf man of the match Alfred Mensah al een kwartier voor tijd een publiekswissel en haalde ook Jeffrey Vlug naar de kant. Hercules kreeg in dat laatste kwartier nog volop kansen om de score uit te bouwen. Onder andere Guytho Mijland en Oskar van Logtesteijn kwamen oog in oog met de OJC-doelman, maar de kansen gingen er niet in. Vlak voor tijd zag Martin van Barneveld nog een spaarzame OJC-aanval vlak langs zijn doel gaan. Daar bleef het bij. Hercules won  dik verdiend met 1-3 en speelde, zoals gezegd, weer eens een ouderwets goede wedstrijd. Door de uitslagen op de andere velden, heeft Hercules nu een gat geslagen van 10 punten met de streep die verplicht tot het spelen van degradatie/ promotiewedstrijden. Als Hercules deze vorm vasthoudt, dan kan het nog een mooi slot van de competitie worden. Komend paaasweekend staan er twee wedstrijden op het programma. Zaterdag speelt Hercules de uitwedstrijd bij Quick’20 in Oldenzaal (16 uur) en paasmaandag ontvangt Hercules op Voordorp Quick Den Haag (14 uur).