• U bent ingelogd als:

Hercules boekt thuiszege op Dongen

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag de eerste overwinning van het prille seizoen binnengehaald. Tegen het sterke Dongen won Hercules met 2-0.

Na de ongelukkige nederlaag een week eerder tegen Westlandia was de ploeg van Eric Speelziek er op gebrand om sportieve revanche te nemen. Dat uitte zich in een prima start waarin Hercules de Brabanders met snel aanvallend spel meteen vast zette. Een van die aanvallen werd door Fouad Belarbi, die zich zou ontpoppen tot de smaakmaker van de middag, al na vijf minuten binnen getikt. Een droomstart voor Hercules dat ook na die snelle openingstreffer een paar goede mogelijkheden kreeg.

 

Na een kwartier echter, leek Dongen wakker te zijn geworden en kwam het geregeld gevaarlijk voor de goal van Fons Mulder opduiken. Dongen hanteerde daarbij vaak de lange bal op de spits die meestal net iets teveel ruimte kreeg en daardoor een aantal keer in kansrijke positie werd geposteerd. Fons Mulder kon zijn doel schoon houden. Ook toen Dongen een strafschop kreeg na een aangeschoten handsbal op Mart Stokkers. Mulder koos de goede hoek en ranselde de inzet uit zijn doel. Daarmee hield Mulder zijn ploeg op de been. Want Hercules riep aan het einde van de tweede helft de problemen wat over zich af door soms slordig balverlies te leiden. Aan de andere kant kreeg het ook wel mogelijkheden dankzij de snelle uitvallen. Opnieuw was het genieten van de balvastheid en goede steekpasses van Jeffrey Vlug en zagen de toeschouwers de balvaste Oskar van Logtestijn sleuren en werken. De nieuwe spits toont zich nu al een serieuze aanwinst voor Hercules.

Hercules haalde de rust met een 1-0 voorsprong, maar na de pauze voerde Dongen de druk nog wat op. Er ontstonden weer hachelijke situaties voor het doel van Fons Mulder. Hercules kreeg de voorzetten op de lange spitsen van de geel-blauwen er niet meer uit. Halverwege de tweede helft leek Dongen op gelijke hoogte te komen, maar een kopbal van de sterke spits belandde op de lat. Dongen bleef jagen op de gelijkmaker en Hercules kwam er af en toe gevaarlijk uit. Bij een van deze uitvallen, tien minuten voor tijd, schoot Belarbi vanaf de zijkant voorbij zijn bewaker en ranselde de bal vervolgens snoeihard in de verre hoek. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar Dongen gaf nog niet op en ging meteen weer op jacht naar de aansluitingsgoal. Die kwam er niet. Van Logtestijn kopte in de extra tijd nog op de kruising, maar kort daarna klonk het laatste fluitsignaal en kon Hercules de eerste driepunter in de zak steken.

Na afloop was er een mooi eerbetoon aan de voormalige aanvoerder Rob Rietveld, die Hercules na tien jaar verliet. Erevoorzitter Wim Snooij sprak mooie woorden. ,,We gaan je missen als voetballer en fijne vent. Wegaan ervan uit dat je nog wel terugkeert. Misschien als speler, maar misschien ook als toekomstig nieuw voetbalvoorzitter.’’ Rietveld kreeg een ingelijst Hercules shirt met zijn nummer 3 erop. Hulde voor de wijze waarop Hercules afscheid nam van een van zijn sterkhouders.