• U bent ingelogd als:

Hercules boekt overtuigende zege op Blauw Geel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Na een knappe 5-2 zege op Blauw Geel’38 hoeft Hercules niet meer te vrezen voor degradatie. Hercules is door de zege zelfs gestegen naar plek negen in de derde divisie.

Hercules is veilig. Officieel is het nog niet, want in theorie kan de Brabantse ploeg nog langszij, maar dan moet er een wonder gebeuren. Blauw Geel moet dan in drie wedstrijden 9 punten en een slechter doelsaldo goedmaken op Hercules. En dan moeten ook nog vier andere ploegen ons inhalen. Kortom: Hercules speelt volgend seizoen weer derde divisie. Voor het zesde seizoen op een rij spelen we in de top van het amateurvoetbal en dat is een prestatie waar we trots op mogen zijn.

Hercules begon op de wederom fantastische grasmat goed aan het zes punten duel. Al na twee minuten had de bal erin gekund, maar Dave Hensbergen vond de keeper op zijn weg. Daarna kreeg Jeffrey Vlug na een flitsende combinatie de kans om de 1-0 binnen te schieten, maar hij schoot de bal op de keeper.

Na die sterkte openingsfase van Hercules begon Blauw Geel, dat moest winnen om vanonder de streep te komen, wat meer op de helft van Hercules te voetballen. Fons Mulder moest een keer gestrekt gaan na een afstandsschot en knullig uitverdedigen leverde nog een honderd procent kan op voor de gasten. Toch was het in de 27ste minuut de verdiend dat Hercules op 1-0 kwam en natuurlijk was het weer Walid Ould-Chikh die hem scoorde. Hercules kreeg in de eerste helft nog een paar kansen om het duel al voor rust te beslissen, maar het bleef 1-0.

Na rust maakte Hercules snel het verschil. Opnieuw Walid na een prachtige aanval, was het die Hercules liet juichen. Blauw Geel wankelde en nog geen tien minuten later leek Tyrone Fonville, die een uitstekende wedstrijd speelde, de Brabantse gasten de genadeklap toe te dienen. Zijn 3-0 moest normaal gesproken genoeg zijn voor de beslissing, maar twee minuten later scoorde Blauw Geel uit het niets de 3-1.

Hercules was de grip op het duel daarna een kwartier kwijt en Blauw Geel rook dat er misschien nog een punt inzat. Maar Fonville maakte in de 72ste minuut een einde aan de Brabantse illusies. Met een fraai schot in de hoek zorgde hij voor de 4-1. Blauw Geel deed tien minuten voor het einde nog wat terug; 4-2. Maar Hercules kwam niet meer in gevaar en nadat invaller Amin el Bouzidi de 5-2 binnen tikte kon het feest beginnen. Hercules heeft de laatste maanden een enorme positieve ontwikkeling doorgemaakt. Doordat bijna de voltallige selectie intact blijft, aangevuld met een paar talenten uit eigen jeugd en een paar routiniers, mogen we met vertrouwen uitkijken naar het volgende seizoen. Nog drie wedstrijden resteren om het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.