• U bent ingelogd als:

Hercules boekt eenvoudige zege op SWZ BOSO Sneek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules is vrijwel zeker van lijfsbehoud in de topklasse (volgend seizoen derde divisie). Door SWZ Sneek met 4-1 te kloppen is er een gat van 12 punten ontstaan met de onderste plek. Dat verschil is in de resterende vijf wedstrijden nauwelijks meer in te halen voor de Friezen. Bovendien staan er nog vier clubs tussen, die minder punten hebben dan Hercules.

Hercules kwam op het zonnige Voordorp prima uit de startblokken en al na twee minuten zette Francis van Rooij Hercules spits Tyrone Fonville in kansrijke positie, maar hij raakte de bal verkeerd. Ook daarna was het Hercules dat de lakens uitdeelde. Sneek beperkte zich tot lange halen naar voren, hopend op een bal die toevallig voor de voeten zou vallen voor een van de lange spitsen. Dat gebeurde na een half uur ook en Hercules mocht van geluk spreken dat de bal net voorlangs keeper Jarno de Jonge ging.

Het Hercules doelpunt kwam er dan toch. In de 31eminuut was Tyrone Fonville ditmaal wel trefzeker. Een echte spitsengoal van de uitstekend spelende Fonville. Een prima wedstrijd speelde ook Colin Broers die na een half jaar blessureleed zijn rentree maakte. Broers is balvast en kan met zijn fluwelen traptechniek medespelers in kansrijke positie zetten.

In de tweede helft bleef Hercules de bovenliggende partij, alleen was het wachten op het moment dat Hercules tegenstander Sneek de genadeklap toebracht. Die kwam er in de 65eminuut. Opnieuw was de hard werkende Tyrone Fonville scherp in de afronding: 2-0. De wedstrijd was al vroegtijdig beslist; een ongekende weelde voor de Hercules-supporters. Uit een corner werkte aanvoerder Rob Rietveld de bal achter de graaiende Friese doelman: 3-0. De score had kunnen oplopen, maar door gebrek aan scherpte viel het doelpunt vijf minuten voor tijd aan de andere kant: 3-1. In blessuretijd was het slotakkoord voor Thomas Reynaers die een mooie aanval afrondde tot 4-1. Een mooie en dik verdiende overwinning voor de ploeg van Eric Speelziek. Hercules kan het seizoen ontspannen uitspelen. Plek zeven is met tien punten achterstand op UNA niet meer aan de orde, maar een paar plekken stijgen op de ranglijst is zeker mogelijk als Hercules deze vorm vast kan houden