• U bent ingelogd als:

Hercules boekt belangrijke zege

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules revancheert zich tegen EVV

 

Een vol passie en enthousiast spelend Hercules heeft zich gerevancheerd voor de blamerende nederlaag vorige week tegen De Meern. Niet alleen het spel was beduidend beter maar ook het eindresultaat, 3 punten.

Hercules begon de wedstrijd met de koude straffe oostenwind in de rug en bouwde de eerste twintig minuten een veldoverwicht op. Zonder de geschorste Jeffrey Vlug maar met de weer wedstrijdfitte Colin Broers erbij werden diverse kansrijke aanvallen opgezet. Echter, de aanvallers waren niet gelukkig in hun acties. Colin Broers was met een goed geplaatst afstandsschot dicht bij de openingstreffer echter de ervaren EVV keeper, Michel Vercruysse ranselde de bal uit de korte hoek. Ook Fouad Belarbi had pech toen hij zich losweekte van zijn directe tegenstander en knap uithaalde, zijn poging raakte de lat.

Ook EVV had in de eerste helft enkele mogelijkheden. Zo was aanvaller Rick Polman dicht bij een treffer echter zijn inzet was te slap en kon makkelijk opgeraapt worden door keeper, Martin van Barneveld. Verder corrigeerde Martin van Barneveld zijn foutief getimede actie door een strakke kopbal van spits Chefrino Eind alsnog over de goal te tikken.

In de tweede helft pakte Hercules de draad direct weer op en het was in de 54-ste minuut dat, na een goede combinatie, Fouad Belarbi de bal klaar legde voor Mitchel Bolck die vervolgens verwoestend uithaalde en keeper Vercruysse kansloos liet, 1 – 0. Na deze openingstreffer zette EVV iets meer aan zonder echter tot uitgespeelde kansen te komen. Het was juist Hercules dat een aantal keer gevaarlijk werd. Een van die aanvallen , opgezet door Kevin Ligtermoet, eindigde bij de op ca. 7 meter voor de goal geheel vrijstaande Gilbrano Plet, echter hij bewoog zijn lichaam teveel naar achteren waardoor zijn schot hoog over de goal vloog. Kort daarna kreeg EVV een vrije trap na een luchtduel net buiten het 16 meter gebied recht voor te goal toebedeeld. EVV speler, Shaquille Simmons benutte dit buitenkansje en verschalkte Van Barneveld met een geplaatst maar houdbaar schot, 1 -1 .

Hercules liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en zette aan voor een slotoffensief. Die inzet wordt in de 83- ste minuut beloond met – naar uiteindelijk bleek – de winstgevende treffer. Ook nu weer een prima combinatie voorafgaand aan de goal. Het is Mart Stokkers die een combinatie op zet en vrij voor doelman Vercruysse opduikt die goed uit zijn goal komt en ingeschoten bal blokt. Vervolgens is het een attente Alfred Mensah die de 2-1 in de touwen schiet.

Een prima en verdiende overwinning. Laten we hopen dat dit spel de op maat is voor de komende wedstrijden. Te beginnen zondag tegen OJC Rosmalen.