• U bent ingelogd als:

Hercules boekt belangrijke zege op EVV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft tegen EVV eindelijk weer eens de volle winst gepakt. Onder toeziend oog van Leo van Veen en Han Berger, die te gast waren bij de geslaagde sponsor bijeenkomt, won Hercules de wedstrijd met 1-0. De laatste zege dateerde van 6 december vorig jaar. Eenvoudig ging het niet op het hobbelige hoofdveld. Dat slechte veld zorgde ervoor dat normaal combinatievoetbal niet mogelijk was. Na afloop waren trainer Eric Speelziek en de gasten uit Echt het erover eens dat Hercules het slechtste hoofdveld heeft van de topklasse. .,,Je ziet dat de spelers niet meer op de keeper terug durven te spelen, omdat ze bang zijn dat de bal gekke dingen gaat doen op dat knollenveld. Combineren over de grond is niet mogelijk op dit veld,’’ aldus Speelziek na afloop. Hoogste tijd voor het bestuur om bij de gemeente aan de bel te trekken. Niet alleen maaien, maar ook rollen!

Ondanks de lastige omstandigheden leverde Hercules met name de eerste helft veel strijd om de slechte serie van de laatste maanden weg te poetsen. EVV werd meteen goed vastgezet op eigen helft en na dertien minuten leidde de druk op de tegenstander tot een doelpunt van de uitstekend voetballende Thomas Reynaers.

Hercules kreeg daarna nog een paar goede mogelijkheden, onder meer een vrije kopkans van Roy Kelder, maar de tweede treffer viel niet. Door het uitblijven van die bevrijdende goal, sloeg de twijfel toe bij Hercules en zag je de mannen van Eric Speelziek steeds vaker achteruitlopen. EVV was echter niet in staat om voor enig gevaar te stichten.

De tweede helft waren de rollen omgedraaid. EVV nam het initiatief en ging meteen op zoek naar gelijkmaker. Hercules kwam nauwelijks meer toe aan een fatsoenlijke aanval en beperkte zich tot het tegenhouden en wegwerken van EVV-aanvallen, daarbij hopend op een spaarzame counter. De mogelijkheden in de counter kwamen er ook. Een kwartier voor tijd brak Kevin Ligtermoet gevaarlijk door, maar hij legde de bal niet zuiver af. Kort daarna kreeg Koen Oost de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de goed spelende verdediger raakte de stuiterende bal niet lekker. Aan de andere kant mocht Hercules een paar keer niet mopperen bij inzetten van EVV. Een corner van de gasten belandde zelfs op de lat. Hercules snakte naar het einde van de wedstrijd en met veel kunst- en vliegwerk werd de overwinning over de streep getrokken. De blijdschap na afloop was begrijpelijk. Eindelijk weer drie punten. De overwinning betekent ook dat Hercules vrijwel zeker veilig is. De afstand op nummer laatst OJC Rosmalen bedraagt 11 elf punten.

Zondag gaat Hercules op bezoek bij VVSB, de cupfighter die nu strijdt voor een plek bij de bovenste zeven.