• U bent ingelogd als:

Hercules boekt belangrijke zege op ADO’20

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft in Heemskerk ADO’20 verslagen. Van quitte af aan zette Hercules de tegenstander onder druk en dat leverde in de 4 e minuut meteen de eerste treffer op. Omar el Ghazouani kwam uitstekend door over links en zijn voorzet liet Jeffrey Vlug slim lopen voor de vrij staande Steff van Rooijen die – weliswaar in twee pogingen- de 0-1 op het scorebord zette. ADO’20 dat toch als een van de betere ploegen in de 3e Divisie gezien kan worden had niets te vertellen en werd keer op keer uitgespeeld met snel en goed positiespel. Deze aanpak leverde Hercules de nodige kansen en mogelijkheden op en het duurde dan ook niet lang of nummer twee lag in het net. Een corner van Lars Raaijen werd handig binnen gewerkt door Tyrone Fonville, 0-2.

De keeper van ADO’29 simuleerde een blessure en bleef even liggen om zijn trainer de gelegenheid te geven orde op zaken te stellen. Veel effect had dit niet en ADO’20 werd met name het eerste halfuur weggespeeld en het is dat Hercules toch wat slordig in de afwerking was anders had de wedstrijd voor rust al beslist geweest. Kort voor rust herpakte de Heemskerkers zich enigszins maar verder dan een verdwaalde poging op de lat kwam men niet.

De tweede helft een wat ander spelbeeld van een wel naar voren willen spelend ADO’20 maar waarvan de uitvoering tandeloos bleek. Hercules dat gegroepeerd speelde en ADO’20 rustig opving hanteerde de counter en werd door het inbrengen van de snelle Maurits de Baar steeds gevaarlijk.

Helaas was Maurits de Baar niet gelukkig in zijn acties. Hij verscheen door zijn snelheid 3 keer in goede scoringspositie echter het lukte hem niet om de allesbeslissende derde goal binnen te schieten. Omdat ADO’20 ook niet tot echte scoringskansen kwam kabbelde de wedstrijd naar het einde. In de slotminuut van de blessuretijd kwam de thuisploeg nog op 1 – 2 echter de bal zou de doellijn niet gepasseerd zijn maar de assistent scheidsrechter wees naar het midden.

Hercules behaalde met prima spel een volkomen terechte en belangrijke zege in de strijd om een veilige ranglijst positie. Het kan hieraan een goed gevolg geven komend Paasweekend wanneer twee thuis duels op het programma staan. Geen gemakkelijke opgave met tegenstander concurrent EVV op paaszaterdag en maandag – wanneer Hercules 137 jaar bestaat – het goed presterende v.v. Goes. Met dezelfde wedstrijd instelling én drive om de punten binnen te halen is dat zondermeer haalbaar en dan zijn de degradatie zorgen nagenoeg verledentijd.