• U bent ingelogd als:

Hercules boekt belangrijke zege in Naaldwijk

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag drie zeer welkome punten meegenomen uit het Westland. In Naaldwijk won de ploeg van trainer Jochem Twisker met 1-2 van Westlandia.

Als het aantal reclameborden rondom het hoofdveld een indicatie is voor de welvaart van de club dan mogen we  Westlandia zonder twijfel tot de rijkste clubs van de derde divisie zondag rekenen. Drie rijen hoog hangen ze op sportpark De Hoge Bomen waar de hele entourage ademt naar top amateurvoetbal. Het talrijke publiek langs de lijn, de luidruchtige biertribune aan de lange zijde, de indrukwekkende sponsorruimte boven de kantine; Westlandia is in alles een grote club uit de streek die wel vaart bij de glastuinbouw.
Allemaal mooi, maar Hercules kwam niet naar Naaldwijk om sfeer op te snuiven, maar om om punten te pakken en zodoende weg te komen uit de degradatiezone. Dat was geen makkelijke opgave, want de thuisploeg heeft dezelfde zorgen en wil ook zo snel mogelijk weg bij de streep.
Hercules begon weer met een defensief ingestelde ploeg. Vijf verdedigers moeten ervoor zorgen dat Hercules stabieler voor de dag komt en vanuit die organisatie in de omschakeling zijn momenten kiest om voor gevaar te zorgen. Dat lukte vorige week tegen TEC en ook in Naaldwijk pakte deze speelwijze goed uit.
Hercules liet zich zakken en Westlandia had een optisch overwicht, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van coach Grünholz niet vaak. De spits Serbony was twee maal dicht bij een doelpunt, maar de aanvaller, die voorheen furore maakte bij VVSB, had zijn vizier niet op scherp staan.
In de omschakeling was Hercules wel degelijk een paar keer dreigend. De beloning kwam al na 21 minuten. Kees van Buuren pegelde de bal nog van een meter of vijfentwintig prachtig en onhoudbaar achter de Naaldwijkse doelman; 0-1. Westlandia ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Hercules was daarna in de counter nog een paar keer dicht bij de 0-2. Kansen van Derek van Duuren en Amin el Bouazidi gingen er niet in en een schot van Amin belandde op de lat. Aan de andere kant zag Fons Mulder de bal nog een keer langs zijn doel scheren.
Na de pauze zagen we Westlandia nog meer op de helft van Hercules voetballen. De ploeg heeft zeker kwaliteit in huis, maar veel aanvallen strandden toch in schoonheid. Hercules had wel moeite met de lange ballen die Westlandia veel hanteerde. De lange spitsen zorgden een paar keer voor dreiging. Halverwege de tweede helft zorgde zo’n hoge voorzet voor gevaar voor het doel van Fons Mulder. De belandde voor de voeten van de spits van Westlandia en die hakte te bal fraai achter Mulder. De gelijkmaker was op dat moment zeker verdiend. De thuisploeg wilde meer en ging middels het oude recept, veel lange en hoge ballen, op zoek naar de volle winst.
Maar de zojuist in het veld gekomen Wouter Kenemans schopte dat scenario in de war. Kenemans, kreeg de bal via het lichaam van een Westlandia verdediger in kansrijke positie voor zijn voeten. De jonge Hercules-spits hield het hoofd koel voor de goal en schoof de bal in de hoek. Hercules leidde weer in Naaldwijk. Of het verdiend was of niet, de Hercules-aanhang had er maling aan.
In het laatste kwartier kwamen er nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Fons Mulder, maar ook Hercules kreeg kansen en had de wedstrijd kunnen beslissen. Walid Ould-Chikh zag zijn schot de paal schampen en Wouter Kenemans kwam nog een keer oog in oog met de doelman, maar was ditmaal niet trefzeker. Na vijf minuten extra tijd, was het klaar. Hercules boekte een fraaie en zeer nuttige overwinning. Een zege die ook nodig was, gezien de uitslagen op andere velden. De ploegen onderin, pakten vrijwel allemaal punten. Hercules lijkt op de goede weg. De ploeg geeft minder weg en komt er op momenten gevaarlijk uit. Volgende week is Hercules vrij. De week daarna spelen we thuis tegen Jong Volendam.
 

Geef een reactie