• U bent ingelogd als:

Hercules beslist stadsderby in slotfase

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules heeft zondag goede zaken gedaan door de stadsderby te winnen tegen Magreb’90. Door de 2-0 winst staat Hercules bovenaan in de stand voor de derde periode en is er nog kans op een toetje na afloop van de reguliere competitie.

Het was druk en sfeervol op het zonovergoten sportpark Voordorp, waar naar schatting zo’n 1700 toeschouwers de ‘strijd om de eer van Utrecht’ kwamen bekijken. Magreb, voor de wedstrijd nog trotse koploper in de derde periode, kwam met veel vertrouwen naar Hercules. De zeven zeges op rij hebben de ploeg een enorme boost gegeven, maar op uitzondering van de eerste 15 minuten, was er van de branie van Magreb niet zoveel terug te zien op het veld. Magreb beperkte zich vooral tot verdedigen, daarbij hopend op een bal die goed zou vallen voor de voeten van gelegenheidsspits Stanley Taylor. Het gemis van de geschorste spits Jewad Belahsan bij Magreb was voelbaar.

Hercules was voetballend de meerdere, had meer balbezit, maar echte kansen kwamen er niet. De laatste pass of voorzet was vaak niet nauwkeurig genoeg. Daardoor kregen de talrijke toeschouwers een schaakspel voorgeschoteld zonder veel hoogstandjes. De spanning vergoedde echter veel. Aan alles was te zien dat de belangen groot waren voor beide ploegen. Vlak voor rust kreeg Hercules een tegenvaller te incasseren toen Kevin Ligtermoet met een hamstringblessure moest uitvallen. Zijn vervanger Waddi Ouirzane deed het echter prima.

In de tweede helft kwam Hercules wederom wat beter uit de startblokken dan Magreb, maar ook nu bleef het bij wat speldenprikjes waarmee Mageb niet echt in gevaar werd gebracht. De ploeg uit Papendorp kroop halverwege de tweede helft wat meer uit de verdedigende stellingen en dat leidde tot een kansje, maar doelman Fons Mulder zag een hard schot over het doel gaan. Magreb, dat de laatste weken juist zo doeltreffend toesloeg in de tweede helft, bleek vandaag vleugellam.

Hercules zette toch wat meer aan en een schot van de man of te match Colin Broers belandde op de paal. Gilbrano Plet werd diep in de tweede helft wat vaker diep aangespeeld en dat leidde tot onrust in de Magreb defensie. Het was ook Plet die vijf minuten voor het einde de vrijstaande Jeffrey Vlug bediende. Vlug bedacht zich geen moment en kogelde de bal onhoudbaar in het kruis: 1-0. Daarmee was de stadsderby beslist, want Magreb leek niet meer in staat om nog een keer op te leven. In de extra tijd was het Zakaria Issarti die de genadeklap uitdeelde. Zijn kopbal zorgde voor de 2-0 eindstand.

Een prima prestatie van Hercules, dat is opgeklommen naar plek vier in de stand en bovenaan staat in de derde periode. Tweede paasdag kan Hercules de zegetocht een mooi vervolg geven als hekkensluiter Jong FC Den Bosch op bezoekt komt.