• U bent ingelogd als:

Hees verslaat SEC verdiend in keihard duel met 2-0

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Sfeervolle derby vermaakt ruim 800 toeschouwers van begin tot eind

Roodwitte en groenwitte ballonnen vulden zaterdag het luchtruim boven het speelveld van Hees. Aangevuld met daverend vuurwerk maakten de ploegen een heroïsche opkomst. Het voltallig publiek heeft zich vermaakt met een snoeiharde derby met alles erop en eraan.

ENERVEREND Voor goed voetbal hoefde je zaterdag niet naar het sportpark aan de Oude Verlengde Utrechtseweg te komen. Twee ploegen die koste wat kost niet van elkaar niet willen verliezen leggen vaak geen kwaliteit op de mat. Er ontstond dan ook een enerverende wedstrijd met spel op het scherpst van de snede. Hees startte goed en al snel moest doelman Eddy Willemse ingrijpen op een inzet van Marvin Snijders. Ook SEC beet van zich af. Een fraaie poging van Bram Koot ging voor Hees langs de goede kant van de paal. In de 11e minuut kwam de thuisclub op voorsprong door een bekeken schuiver van Dennis Schaap: 1-0. Hees doelman Henk Reddering moest daarna tweemaal handelend optreden, maar zag zijn ploeg daarna SEC nog meer de kans geven om offensief wat terug te doen.

TONEELSPEL In het begin van het tweede part, die weer werd ingeleid door knallend vuurwerk, waren de ploegen gelijkwaardig. Pech voor SEC was dat scheidsrechter De Groot, die veel toe liet, een strafschop over het hoofd zag. Na een fikse duwpartij had de leidsman de bal op de stip kunnen leggen. ,, Als dat was gebeurd had het een andere wedstrijd geworden’’, somberde SEC-trainer Cor Ruizendaal. De stemming in het veld werd er grimmiger door. Er ontstonden wat schermutselingen en routinier Mustafa Aksit probeerde met  trucjes de arbiter op de hand van SEC te krijgen. Maar de man trapte niet in de toneelspelletjes van de ex-prof.

 SUCCESJE  VOOR SEC De thuisclub zette daarna aan voor de eindspurt om het duel te beslissen. Doelman Willemse liet zien uit het goede hout te zijn gesneden en pareerde inzet op inzet. Toch moest ook hij capituleren voor een schot van Justin Jansen: 2-0.. De jonge aanvaller deed zijn opa en oer-SEC-er Bert Kanters daarmee  wel of geen plezier mee, maar zorgde met zijn treffer wel voor een SEC ‘succesje’. De schemer was intussen ingevallen toen het laatste fluitsignaal klonk.

 

GENOTEN Dennis Schaap had genoten. ,, Schitterend wat er hier georganiseerd is en dat voor een vierdeklasser. Gewoon geweldig en mag ik nog scoren ook. Man dat is lekker!’’  Ook Jordi Meerding was onder de indruk. ,, Ik ben de hele week gespannen geweest. Wat een mooi gebeuren. Ik kreeg er extra motivatie van.’’ De coaches waren uiteindelijk ook tevreden. Valkenburg: ,, Hees heeft verdiend gewonnen. We blijven ongeslagen. Ik ben content met deze groep, want ik heb wel twintig gelijkwaardige spelers.’’ Zijn college Ruizendaal kon wel leven met de uitslag: ,, Iedereen voorspelde dat Hees ons onder de voet zou lopen, maar we hebben goed partij gegeven. Ik ben zeer tevreden over de inzet. Wij hebben nu eenmaal minder kwaliteit dan Hees.’’

Hees zette beste beentje voor om derby te doen slagen

AMBIANCE  De organisatie van de derby was andermaal in goede handen bij Hees. Een opkomst met jeugdteams, ballonnen, Bengaals vuurwerk en na afloop livemuziek. Dat zijn maar een paar ingrediënten die een prachtige ambiance opleverde. Gastvrouw Julia de Jong liep zich de benen onder het lijf vandaan in de drukke bestuurskamer. Ben Kuyer pompte de ballonnen op met zuurstofflessen. Af en toe verslapte de concentratie, wat een enorme knal in de bestuurskamer opleverde. Het kon de pret niet drukken.

AIR FORCE Ook vanuit de lucht kregen de roodwitten steunbetuigingen. Een vliegtuig met daar achter wapperend doek met de tekst ‘ De 12e man wenst Hees succes’ deed bij menig toeschouwer de mondhoeken krullen. Knalwerk was door het bestuur verboden. Reden voor de harde kern hun vuurwerk buiten het terrein op te stellen, zodat het bosgebied herhaaldelijk op een oorlogsgebied leek.

SHIRT  Het jeugdig publiek nam na afloop bezit van het veld om hun sterren te bewonderen en aan te raken. Doelpuntmaker Dennis Schaap kreeg van een jonge fan het verzoek of hij zijn shirt wilde afstaan. De spits moest lachen en had medelijden met de jongen. ,, Dat mag niet jongen. Dat shirt is van de club. En deze club heeft niet zoveel geld om shirts weg te geven’’, reageerde Schaap in wiens ogen was te bespeuren dat hij het graag gedaan had. De kantine en de extra tenten puilde uit met feestgangers. De keiharde muziek schalde door de bossen. Het bleef nog lang onrustig in het ‘rode wolvenbos’.