• U bent ingelogd als:

Hees neemt door zege op VOP laatste lastige hobbel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SOEST VOP was de laatste hindernis die Hees nog moest nemen dit seizoen. Ook de Amersfoorters  werden aan de zegekar gebonden ( 3-1), al was het zaterdag niet al te best wat de ploeg van coach Harold Valkenburg op de mat toverde.

DRIE PUNTEN  Er resten de Soesters nu nog vier wedstrijden tegen staartclubs die geen degradatie te vrezen hebben. Aangezien de achterstand op koploper FZO nog drie punten bedraagt is het voor Hees te hopen dat de Zeisters een foutje gaan maken in de slotfase. SEC kan daar een belangrijk aandeel in hebben, want de ploeg van trainer Cor Ruizendaal  ontmoet FZO  zowel uit als thuis. De groenwitten krijgen daarmee de kans om vrienden voor het leven te worden met het dit seizoen verrassend sterk optredend Hees. Maar de kans is groot dat de rode wolven dit seizoen met 67 punten ‘slechts’ tweede worden.

BELABBERD  Ruim 200 toeschouwers zagen dat de thuisclub het ditmaal moest doen zonder topscorer Dennis Schaap die een schorsing van een week uitzat. De eerste helft was van een belabberd niveau, De Amersfoorters hadden het betere van het spel, maar konden niets afdwingen. Hees beperkte zich tot de lange bal, maar was daarin wel gevaarlijk. Dat resulteerde in de openingstreffer van Koen Schimmel: 1-0. Gelukkig floot de zeer matig leidende arbiter Kok daarna vrij snel voor de rust.

GASTVRIJHEID  De pauze had Hees goed gedaan, want als een raket vloog het uit de startblokken. Doelman Dennis Spoel bleek echter een grote hindernis. Pogingen van Timo Timmer, Marvin Snijders en de ingevallen Leroy Voskuilen misten doel of vonden  de goalie op hun weg. Aan de overkant was de defensie door zoveel aanvallend overmacht waarschijnlijk even ingedut, want de gelijkmaker van Quincy Koenen kwam als het ware uit de lucht vallen. De jonge spits schoof, totaal verrast door zoveel gastvrijheid, het speeltuig langs de verbouwereerde Henk Reddering: 1-1.

EEUWEN ONGESLAGEN  Hees liet daarna zien waarom het thuis al ‘eeuwen’ ongeslagen is. Het veerde op en het doel van VOP werd weer opgezocht. Een oerknal van Bart van Hornsveld kaatste via een amersfoorts hoofd langs de voor Hees verkeerde kant van de paal. Een vrije combinatie tussen Snijders en Voskuilen bracht Yesse Smulders in dezelfde positie. Dit keer teisterde de bal wel het net: 2-1. Toch was het zeven minuten voor tijd bijna weer gelijk. Reddering stond te ver voor zijn doel. Gelukkig voor hem en Hees kwam de kruising te hulp bij een bekeken  boogbal. In de slotminuten mocht uitblinker Marvin Snijders vanaf de stip zijn ploeg in veilige haven loodsen: 3:1.