• U bent ingelogd als:

Hees blijft ongeslagen tegen koploper OSO

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Coach Harold Valkenburg redt punt voor zijn ploeg

Ondanks het gemis van de routiniers Timo Timmer, Wesley Haasjes en Ruud Steur heeft Hees zaterdag zijn ongeslagen status kunnen handhaven. Tegen lijstaanvoerder OSO werd een verdienstelijk punt uit het vuur gesleept. Een belangrijke rol daarin was weggelegd voor trainer Harold Valkenburg.

Ton van Zoeren

De 220 toeschouwers zagen een rustig beginnend Hees. De eerste kansen waren voor de gasten, maar doelman Reddering redde tweemaal knap. Pas na een half uur spelen zorgde Marvin Snijders voor de eerste doelpoging van de Soesters. De thuisclub werd daarna brutaler. Schoten van Dennis Schaap en Bart van Hornsveld verdwenen langs de verkeerde kant van de paal het bos in. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de snelle uitvallen van de Hilversummers, maar Maurice Agterveld stak in een bloedvorm. De jongeling gaf zijn ervaren opponent geen schijn van kans om in de wedstrijd te komen.

Het tweede part had meer amusementswaarde. Het aanvalsduo Snijders en Schaap liet een aantal fraaie combinaties zien, maar zagen de doelman van OSO ook in topvorm. Valkenburg besloot om met Leroy Voskuilen een extra aanvaller in te brengen en toonde daarmee lef. ,, Ik ben iemand die altijd wil winnen en dan ga je risico’s nemen’’, legde de Scherpenzeler uit. De coach eiste direct daarna de hoofdrol op, want zijn pupil Steph van Hoffe haalde een doorgebroken speler onderuit. Terwijl de arbiter zich aan het concentreren was of dat binnen of buiten de beruchte lijnen had afgespeeld, schreeuwde Valkenburg loeihard om buitenspel. De leidsman sloeg om als een blad aan een boom toen hij grensrechter Arie Kamerbeek fier zijn vlag in de lucht zag houden. Geen vrije trap op strafschop voor OSO en geen rode kaart voor Van Hoffe, maar een vrije trap voor Hees. Valkenburg kon er wel om lachen: ,,Ik ben wel jong. Maar heb wel veel ervaring. Soms moet je dingen beïnvloeden.’’ Met Voskuilen erin was er wat meer dreiging gekomen in de aanvallen. Doch ook zijn vlijmscherpe schoten konden de doelman niet verontrusten, zodat de 0-0 eindstand op het scorebord de juiste verhouding in het veld weergaf.

Voor Henk Reddering was het de eerste nul dit seizoen. Maar toch was de doelman ontevreden: ,, Ja, leuk die nul, maar ik had liever gewonnen. Thuis moet je eigenlijk altijd winnen. We hadden geluk, want we hadden door Steph van Hoffe ook een penalty en een rode kaart tegen kunnen krijgen. Het voetbal was vandaag niet goed. Wij moeten het hebben van inzet en vol gas erop!’’ Valkenburg had uiteindelijk vrede met de uitslag: ,, het was een hele puzzel vandaag. We zitten qua bezetting in een moeilijke fase, maar ik ben tevreden wat de jongens hebben laten zien. Er zijn bijna geen kansen weg gegeven. En als ik zie wat Maurice Agterveld vandaag  tegen zijn ervaren tegenstander liet zien, dan kan ik alleen maar trots zijn.’’