• U bent ingelogd als:

Hatim Kaaouass matchwinnaar tegen SGR

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 Afgelopen zondag stond de wedstrijd Saestum – SCR op het programma. Saestum was de laatste 5 wedstrijden ongeslagen en de bezoekers van vanmiddag hadden nog geen punt gehaald in de lopende competitie.

Een ieder dacht natuurlijk Saestum een van de koplopers tegen een ploeg, die de laatste plaats bezetten, dat hoef toch geen problemen te geven.

Maar de wedstrijd was nog geen 4 a 5 minuten oud of de thuisploeg keek al tegen een 0-1 achterstand aan. Een misverstand in de achterhoede van Saestum gaf de spits van de bezoekende ploeg de gelegenheid om te scoren.

 

Niemand was ondanks deze snelle achterstand  van mening dat het fout zou gaan lopen voor de ploeg van Maykel Tak. Een overwinning voor de thuisploeg gaf ook nog uitzicht op eventueel een 1e periode titel.

Zou dit de rem zijn geweest voor de thuisploeg om in hun spel te komen? Aan de bezoekers heeft het zeker niet gelegen een ploeg die ondanks hun inzet en qua voetbal de komende wedstrijden het zeer moeilijk zullen krijgen.

Saestum kon helaas ook niet wat het de laatste wedstrijden had laten zien. Yoeri Pot moest al na zo n 20 minuten wederom met een zware blessure het veld verlaten. Het zit onze spits ook niet mee dit seizoen. In een snelle aanval liep hij weer een hamstring blessure op, die hem de komende weken weer buiten het elftal van Maykel Tak zal houden.

Hatim Kaaouass was de vervanger voor Yoeri. Hatim zou zich later in de wedstrijd nog laten gelden.

Saestum bleef de druk hoog houden, maar tot het gewenste resultaat mocht dit niet leiden.

Onder de supporters en staf  werden de verschillende wedstrijden op de andere locaties via he internet gevolgd en Houten en VVZA stonden ook allemaal op een achterstand in hun wedstrijd waardoor Saestum de wedstrijd moest winnen om de 1e periode voor deze ploegen weg te kapen.

Maar als Saestum zo zou door voetballen als dat ze nu deden zou dat ook voor de thuisploeg een hele opgave worden.

 Toch mocht invaller Hatim Kaaouass voor vele in buitenspel positie de gelijkmaker scoren 1 minuut voor rust. Dit was zeker een meevaller.

 In de rust liet trainer Maykel Tak zich gelden in de kleedkamer met de bedoeling zijn ploeg eens goed wakker te schudden.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidrechter van deze middag voor de 2e helft liet Saestum zien dat het met andere bedoelingen uit de kleedkamer was gekomen. Diverse mogelijkheden deden zich voor om Saestum op een voorsprong te zetten. De gasten konden niets anders dan de bal met regelmaat richting onze sluitpost schieten waardoor Saestum van uit de laatste linie weer een nieuwe aanval kon opzetten.

Slordig en toch wel ongeconcentreerd spel brachten niet het gewenste resultaat.

De uitslagen bij de andere ploegen waren nog steeds in het voordeel van Saestum en was het weer Hatim Kaaouass, die na een snelle aanval over links na een mooie assist van Luuk Bruijnis de 2-1 achter de doelman van de bezoekers kon schieten.  Zou het dan toch gebeuren?

Helaas na de 90 minuten liet de leidsman nog 7 minuten doorspelen waardoor het Saestum toch nog moeilijk werd  gemaakt en met veel billenknijpen werd de overwinning toch nog binnen gehaal. Houten liet het bij een nederlaag en VVZA vocht zich terug en sloot winnend af. De 1e periode ging hierdoor naar VVZA .

Helaas we waren er dichtbij vanmiddag. Volgende week Wasmeer een ploeg die de laatste 2 wedstrijden 18 doelpunten tegen kreeg, dus Saestum succes.