• U bent ingelogd als:

Hardwerkend SO Soest met lege handen tegen De meern

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Zakelijke overwinning voor koploper De Meern

De 0-1 stand op het scorebord na het laatste fluitsignaal was een teleurstelling voor SO Soest, want op basis van een uitstekende tweede helft was een punt zeker verdiend geweest voor de Soesters.

Op de vraag of er toch iets positiefs mee te nemen was voor het verdere verloop van de competitie was coach Aad van den Berg terughoudend: ‘ Nu even niet, want de jongens zitten verslagen in de kleedkamer. Maar dinsdag tijdens de training zal ik ze vertellen dat ze vandaag een fantastische prestatie tegen de doodgeverfde kampioenskandidaat hebben geleverd en dat we dat moeten we meenemen.’

De Meern was dan wel in de eerste tien minuten de betere ploeg, maar langzamerhand begon SO Soest van zich af te bijten. Nadat Glenn Merkenij op de doellijn redde op een inzet van Gokhan Yasar en Diango Alvarez het speeltuig nog kon keren kregen de pupillen van Van de Berg middels Rayendall Bitorina en Marouane Ghaddary ook kleine kansen. Toch was het De Meern dat op dat moment verdiend op voorsprong kwam. Sjoerd Vlasman kreeg alle vrijheid en kopte de 0-1 tegen de touwen.

Na de rust zakte De Meern terug naar een bedenkelijk peil. SO Soest rook haar kansen en werkte keihard voor de gelijkmaker. Helaas voor de thuisclub stak doelman Mike van Houten in een bloedvorm. De ‘blauwe leeuwen’ bleven het hartstochtelijk proberen, maar de lederen knikker wilde zondag niet tussen de palen belanden. Geert Oudenaller die als één van de weinige toeschouwers de beschutte tribune meed en de stromende regen trotseerde reageerde ludiek: ‘ Het zou leuk zijn als ze alleen voor mij al de gelijkmaker zouden maken. Dat heb ik wel verdiend’, volgens de SO Soest coryfee. ‘ Dus niet, jammer ze hadden vandaag een punt verdiend. Ze hebben er voor gevochten’ reageerde Oudenaller, die na afloop blij was dat zijn paraplu nog heel was.

Van den Berg was niet content met de openingsfase van de wedstrijd; ‘ De Meern begon fel aan de wedstrijd, terwijl wij agressief hadden moeten zijn. De tweede helft speelden we bij vlagen goed en er was zeker wat te halen vandaag.’ Zijn collega Rob Zomer van De Meern sloot zich hierbij aan: ‘ Ik vond ons de eerste helft de betere ploeg, maar op basis van de tweede helft had SO Soest zeker een punt verdiend.’