• U bent ingelogd als:

Hardwerkend SO Soest doet goede zaken

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Gelukkige overwinning op beter Zeeburgia

In strijd tegen degradatie had de ploeg van trainer Herman Wallenburg zondag een finale te gaan. De Amsterdammers waren de betere ploeg maar delfden het onderspit tegen een niet ongelukkig SO Soest.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter Broers was Wallenburg dan ook reëel. ‘ Zeeburgia was beter, maar ze dribbelden te vaak door en waren niet scherp voor de goal. Dat was ons geluk.’ De thuisclub moest het doen zonder de geschorste Jorney Kappenberg en Maarten Jan Belt en had een lastige start. De gasten dicteerden de hele eerste helft en lieten sprankelend voetbal zien. Doch zonder enkel resultaat, omdat Diango Alvarez, die pas in de warming-up klaar werd gestoomd wegens een blessure,  wederom een goede partij keepte. Vlak voor rust kwam de thuisclub onverdiend op voorsprong. Het doelpunt kwam als het ware uit de lucht vallen. Dylan Meyer verzilverde de eerste kans voor SO Soest. Amper een minuut later had Meyer zijn tweede moeten aantekenen, maar de doelman blokte zijn inzet met de voet.

De pupillen van Wallenberg kwamen scherp uit de kleedkamer, want na de hervatting had het zomaar via kansen van Rayendall Bitorina, Dylan Meyer, Bas Tullemans en Ingvar Kok zich in veilige haven kunnen loodsen. In de 65e minuut werd de moe gestreden Niels van der Plaats vervangen door de Sinan Bayzan, die in zijn eerste actie uitblinker Dave Klarenbeek op maat bediende. Klarenbeek werd tegen de grond gewerkt. Aanvoerder Robin Smeeing kogelde vanaf de stip snoeihard het speeltuig tegen de touwen. De slotfase werd zoals zo vaak dit seizoen weer billenknijpen, want Zeeburgia kwam via een prachtige vrije trap op een doelpunt verschil.

De blauwe leeuwen rechtten echter de rug en anders dan in vorige wedstrijden werden ballen de bomen ingejaagd. De driepunter werd op die manier over de streep gehaald. ‘ De eerste helft liepen we achter Zeeburgia aan en maakten we de ruimtes te groot. Daarom was het mooi dat ons eerste doelpunt uit de lucht kwam vallen. De tweede helft hadden we in het begin moeten uitlopen naar 2-0, 3-0. Kortom, ik ben tevreden over het resultaat, maar niet over de uitvoering.’

Aangezien de concurrentie onderin punten verloren deed SO Soest goede zaken. Aankomende maandag treft het VVIJ in Ijsselstein. Voor klassenbehoud  en het ontlopen van de nacompetitie is een gelijkspel voldoende.

SO Soest- Zeeburgia 2-1. (1-0). 1-0 Dylan Meyer, 2-0 Robin Smeeing