• U bent ingelogd als:

Hard werkend Hercules onderuit bij koploper UNA

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Trainer Eric Speelziek kon in Veldhoven geen beroep doen op Mart Stokkers, Guytho Mijland, Colin Broers, Christy Bonevacia en Mitchell Bolck. Tegenover deze afwezigen stond de terugkeer van Oskar van Logtestijn in de wedstrijdselectie, ook Wail Doufikar keerde weer terug in de selectie.

Hercules begon sterk en het strijdplan werkte in de openingsfase uitstekend. Hercules zette druk op UNA en had de wedstrijd onder controle. Met name via de rechterkant werd Hercules gevaarlijk. In de 11de minuut kreeg Hercules een grote kans op een voorsprong. Aanvoerder Jeffrey Vlug stak met een goede pass Fouad Belarbi vrij voor de doelman, helaas voor Hercules kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Enkele minuten later zien we een harde lage voorzet van Kevin Ligtermoet net gemist worden door Tyrone Fonville. De openingsfase dus duidelijk voor Hercules, de eerste goal was voor UNA. Na 18 minuten spelen schiet Rob van Boekel de bal onhoudbaar via de binnenkant van de paal achter doelman Fons Mulder. Het was letterlijk het eerste schot van UNA richting Mulder.
UNA rook bloed en ging opzoek naar een tweede treffer. Deze viel erg snel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd ingekopt door Teun Sebregts die goed voor zijn directe tegenstander kwam en de bal via de onderkant van de lat binnen ziet vallen. Hercules is in deze fase de grip even kwijt op de wedstrijd en heeft moeite met UNA. Trainer Eric Speelziek zet het halverwege de eerste helft om en gaat met drie spitsen spelen. Hierdoor krijgt Hercules weer meer grip op de wedstrijd en krijgt het via Tyrone Fonville nog een goede schietkans.
In de tweede helft is Amin el Bouzidi achter gebleven in de kleedkamer. Amin kampte met lichte bovenbeen klachten en de medische staf nam geen risico. Aanvaller van Logtestijn was de logische vervanger van el Bouzidi. De eerste kans van de tweede helft is wederom voor Hercules. Fouad Belarbi wordt vrij gespeeld en geeft Oskar van Logtestijn een schietkans, uit de draai wordt de inzet door een UNA verdediger weggewerkt van de doellijn. Aan de andere kant laat Fons Mulder zijn klasse zien door een kopbal van Brian Boogers van dichtbij te stoppen.
In de eindfase krijgt Hercules nog twee goede mogelijkheden. Een voorzet van Leroy Oehlers wordt gepakt door de doelman en ook een schot van Tyrone Fonville is een prooi voor de doelman. Aan de andere kant pakt Fons Mulder nog twee uitstekende ballen op inzetten van van Boekel en Boogers. Na ruim 90 minuten fluit de uitstekend leidende Marcel te Hennepe uit Alpen a/d Rijn voor de laatste maal. Hij voelde de wedstrijd uitstekend aan en deed dit sportieve duel zonder kaarten af.
Hercules zakt door deze nederlaag naar de tiende plaats in de 3e divisie. Echter het gat met de nummer 4, JVC Cuijk, is slechts 3 punten. De verschillen tussen de teams in de middenmoot zijn dus erg klein. Aanstaande zondag komt OFC uit Oostzaan op bezoek in Utrecht. OFC verloor verrassend op eigen veld van Blauw Geel 38 en zal dus gebrand zijn op revanche. Ook Hercules wil na twee gelijke spelen in thuisduels weer eens een driepunter pakken op Voordorp. Het duel begint zondag om 14:00 uur