• U bent ingelogd als:

Handhaving Hoofdklasse na gelijkspel tegen Quick

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Door het 2-2 gelijkspel op het prachtige sportcomplex bij Quick in Den Haag, spelen we ook volgend jaar in de Hoofdklasse op zondag. Tegen een sterk spelend Quick werd een 2-0 achterstand na rust knap omgebogen tot een verdiende remise door doelpunten van Sven van Doorn en Redouan El Yakoubi.

Zo aan het eind van het seizoen puilde de ziekenboeg uit met de geblesseerde spelers Eddy Vorm, Sander Keller, Irak Asad, Dion Gerritsen, Erwin van de Klis, Lars Bootsma en Gökhan Yasar. Dat betekende dat Rick Hauwert in de basis startte, centraal achterin naast aanvoerder Joris van Rooijen. Sven van Doorn en Steve Blokland bezetten de vleugels en het 5-mans middenveld was drukbezet met Redouan El Yakoubi, Sjoerd Vlasman, Kesly Den Haag, Bob Verweij en Osmerald Hima. Bij afwezigheid van Gökhan Yasar was Achmed Ahahaoui als spits de enige voorhoedespeler.

De eerste helft ging gelijk op. Het bleek dat Quick een sterke ploeg heeft en maar ook De Meern speelde bij vlagen goed voetbal. Dat er na een half uur 2-0 voor Quick op het scorebord stond, was het gevolg van twee corners in combinatie met onoplettend verdedigen. Bij de eerste corner kon de hoge bal niet goed worden weggewerkt, waardoor Tjin-Asjoe simpel kon binnen tikken. Bij de tweede kon de Gelder helemaal vrij snoeihard raak koppen. Het grootste gevaar van V.V. De Meern kwam nog van de onvermoeibare Sjoerd Vlasman. Zijn schot werd ter nauwer nood tot hoekschop verwerkt door doelman Zunderdorp.

In de rust bleef Steve Blokland achter in de kleedkamer en hij werd vervangen door Jurren van der Gun. De Meern kwam na de pauze goed uit de startblokken. Sven van Doorn had de bal geheel vrijstaand kunnen inkoppen, maar hij schampte de bal waardoor deze jammerlijk naast het doel verdween. Maar ook Quick verschijnt een aantal keer dreigend voor Mike van Houten, maar tot doelpunten leidt dit niet.

In de 64ste minuut besloot trainer Rob Zomer tot een aanvallende wissel. Hij haalde Bob Verweij (met geel op zak en geschorst voor de laatste wedstrijd) eraf voor Tom van der Linden.

Nog geen minuut later pakte Sven van Doorn de kans om zijn eerdere misser goed te maken. Zoals hij dat al vaker deed dit seizoen, schoot hij een vrije trap van 20 meter met zijn linkerbeen zuiver langs de muur en de kansloze doelman. Deze aansluittreffer versterkte het geloof bij De Meern op een resultaat.

Nog geen zes minuten later volgde een prachtige aanval dwars door het centrum van de verdediging van Quick. Achmed Ahahaoui zette Redouan El Yakoubi met een slimme pass alleen voor het doel. Hij had de tijd om de bal nog even goed voor zijn rechterbeen te leggen en schoot de bal beheerst, hard en laag onderin de linkerhoek: 2-2.

De slotfase kenmerkte zich door een sterk aandringend Quick: wel veel corners, maar geen echte grote kansen. In een aantal tegenaanvallen werden invallers Tom van der Linden en Miguel Ballo nog gevaarlijk, maar ook dat leidde niet tot een winnende treffer, waarna de goed leidende scheidsrechter Tempelaar besloot er een eind aan te maken.

De spelers, staf en supporters konden elkaar feliciteren met het behaalde doel van de dag: Met de laatste (thuis)wedstrijd tegen Nieuwerkerk op Pinkstermaandag in het verschiet is klasse behoud veiliggesteld.

Laurens Zandbelt

De Meern: Mike van Houten, Sven van Doorn, Rick Hauwert, Joris van Rooijen, Steve Blokland (45, Jurren van der Gun), Redouan El Yakoubi, Sjoerd Vlasman, Kesly den Haag, Bob Verweij (64, Tom van der Linden), Osmerald Hima en Achmed Ahahaoui (89, Miguel Ballo).