• U bent ingelogd als:

Handhaving 3e klasse voor DOSC

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

D.O.S.C. wint de finale van de nacompetitie van Patria (3-1) en speelt volgend seizoen weer 3e klasse.

Op de laatste dag het seizoen is het D.O.S.C. dan toch gelukt, het begon allemaal met een overwinning op VOP(1-3) en eindigt ook met een overwinning op het naburige Patria(1-3).

D.O.S.C. wat het seizoen begon met veel spelers en Jan Verburgt aan het roer en zag spijtig genoeg de ene na de andere speler afhaken door uiteenlopende redenen. Complimenten dan ook aan de spelers die wel voor de volle 100% zich zijn blijven inzetten met als beloning lijfsbehoud. Ook willen wij als selectie zijnde de teams bedanken die vaak spelers moesten afstaan, o.a. het derde, de A1, A2, A3 en zelfs de B1, onze dank hiervoor.

De wedstrijd
Waar vorige week al het fundament voor lijfsbehoud werd gelegd kon D.O.S.C. het nu afmaken, Patria kon net als D.O.S.C. niet beschikken over een aantal belangrijke spelers en moesten dus improviseren. Op dit soort momenten kan je zien hoe belangrijk een sterke bank is, D.O.S.C. heeft hierin gelukkig wat meer mogelijkheden als de coach van Patria.

Desondanks begon Patria furieus, zij moesten immers een 1-3 stand in het voordeel van D.O.S.C. goed maken. Foute passes, veelvuldig de lange bal en niet scherp op de afvallende bal bleek Patria in de kaart te spelen. Rond de 15e minuut is het dan ook de gelegenheidsspits van Patria die de bal netjes in de lange hoek schuift, het zal toch niet gaan gebeuren?
D.O.S.C. leek hierna wakker geschud, Boy werd veelvuldig gevaarlijk en liet vaak genoeg zijn hielen zien aan de aanvallende back van Patria.
Uit één van zijn acties viel dan ook de 1-1, Boy werd diep gestuurd en gaf de bal voor aan Fritsie, deze nam de bal aan en uit de draai knalde hij de bal genadeloos achter de keeper.

Imco van Breukelen
Patria kreeg uit het niets een strohalm geboden door een handsbal van onze Davy Pröpper, bal op de stip en Patria had hun eigen Chilavert of Rogerio Ceni voor de kenners in de gelederen. Gelukkig hebben wij een echte penalty killer op het doel staan en Imco pakte de bal klem uit de hoek.
Saillant detail is dat Imco het afgelopen seizoen alle penalty’s heeft gestopt(schrijver kan het mis hebben).

Ruststand (1-1) en D.O.S.C. dus op rozen

Patria bracht in de tweede helft hun gevaarlijke Musampa achtige spits in en dat leek gelijk succes op te leveren, zijn acties werden maar moeilijk afgestopt en D.O.S.C. was dus gewaarschuwd.
Gelukkig voor D.O.S.C. en spijtig voor de beste man was dat hij na enkele minuten alweer gewisseld moest worden, blijkt dat hij al langdurig blessureleed achter de rug heeft en wij hopen dan ook dat het meevalt voor die jongen.

Dit bleek de nekslag voor de blauwen uit Zeist, D.O.S.C. pakte het initiatief en na een goede aanval over rechts kwam de bal bij Kevin Sprong. Hij schoot de bal van zo’n 16 meter onder de keeper door.
Dat Joey dan in de 85ste minuut de genadeklap uitdeelt is mooi, het publiek begon zich met enkele liederen te mengen in de strijd waar ook de sportieve scheidsrechter en grensrechter om konden lachen. Complimenten voor het arbitrale trio, uitstekend gefloten en wij hopen hen ook te treffen komend seizoen.

Wij bedanken ook de spelers die stoppen of naar een andere club gaan en hopen hun ooit nog terug te zien op het mooiste sportpark van Den Dolder.
Lasse, Pim en Adriaan bedankt voor jullie inzet en de mooie momenten en veel succes met jullie nieuwe uitdagingen, ongetwijfeld tot ziens!!!