• U bent ingelogd als:

Guido Visee is op zijn plek bij SV Baarn

Geplaatst in Clubnieuws

5 jaar was hij toen hij voor het eerst, het toen nog blauw-gele tenue van BVV Baarn, aantrok. Sindsdien speelde Guido Visee (29) slechts één jaar voor een andere vereniging dan SV Baarn. Maar dat ene jaar maakt goed duidelijk hoe verknocht Visee is aan zijn club op Sportpark ter Eem.

Door Frank Nagel

 

,, Ik ging toen naar SO Soest. Met Baarn waren we net gedegradeerd en ik wilde het proberen op een hoger niveau. Niet dat ik er later met spijt aan terug zou denken omdat ik het niet had gedaan. Op voorhand twijfelde ik al, maar een telefoontje van Robert Roest (ex-FC Utrecht en Beveren) haalde me toch over. Bij Soest speelde ik veel en het beviel me heel goed bij de club. Ik kende de club al. Mijn vader (Peter Visee) is er ook trainer geweest. Maar als we op vrijdag trainde zat ik ’s avonds bij SV Baarn in de kantine een biertje te drinken met mijn vrienden. Ik miste de echte ambitie.”

 

Na een jaar keerde Visee terug bij Baarn, waar hij op zijn 15e debuteerde in het eerste elftal. ,, Ik was met vrienden aan het voetballen op het sportpark toen het eerste zou spelen. De elftalleider kwam naar mij toe met de vraag of ik op de bank wilde zitten. Zonder dat ik het wist hadden ze het al aan mijn vader gevraagd. We speelden tegen Hooglanderveen. Toenmalig trainer Ron Daselaar bracht mij twintig minuten voor tijd in het veld en ik scoorde direct.”

 

Visee maakt dus al een hele tijd deel uit van het eerste elftal. ,, De laatste jaren was het niet veel. We verloren veel en het plezier nam daardoor bij mij ook af. Dit seizoen hebben we een nieuwe trainer, dat maakt wel een verschil. Tom Gesgarz staat sinds dit seizoen voor de groep bij SV Baarn. Nu hij de trainer is merk je direct wat we de afgelopen jaren in mijn ogen hebben gemist. Het niveau van de trainingen gaat omhoog en meer van dat soort dingen.” Het feit dat Baarn dit seizoen de overstap maakte van de zondag naar de zaterdag doet Visee goed. ,, Je merkte dat het op zondag aan het doodbloeden was. Op zaterdag speelt de jeugd en is het dus automatisch drukker op het sportpark. Het is wel even wennen. Ik heb altijd op zondag gevoetbald, maar ik denk dat het een goed stap is voor de club.”

 

Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast is Visee belangrijk voor de club. Tegenwoordig verzorgt hij de technische zaken bij de jeugd, maar nog niet zo lang geleden stond hij minimaal vijf dagen per week op het veld als jeugdtrainer. ,, Vanuit mijn werk direct door zonder avondeten training geven en daarna zelf trainen. Gekkenwerk als je daar nu aan terugdenkt, maar ik vond het geven van training echt leuk. We waren ook met een leuke groep trainers, dat zorgde voor veel plezier.” Nu met zijn eigen sportzaak in het centrum van Baarn en de technische portefeuille bij de jeugdafdeling blijft er weinig tijd meer over om training te geven, maar op de achtergrond is Visee nog druk zat. ,, Die technische zaken kosten veel tijd. Ik doe veel van achter mijn laptop. Misschien ben ik nu wel drukker dan toen.”