• U bent ingelogd als:

Gokhan Yasar schiet De Meern naar grote winst op Heerenveen: 0-5

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Gokhan Yasar, links op de foto

Het was het ritje (2×143 km) helemaal waard. Prachtig weer, prima accommodatie, hoofdveld met natuurgras, goede sfeer en met name in de tweede helft geweldig voetbal van de oranjehemden. Met op de achtergrond het Abe Lenstra stadion van de professionele broers van Heerenveen, toonden de mannen van Rob Zomer de echte wil om te winnen en had De Meern in Gokhan Yasar ook de man die het wederom waarmaakte. Met maar liefst 4 treffers brak hij eigenhandig de weerstand van Heerenveen. Ook Kesly den Haag pikte een doelpunt mee, waarmee De Meern een 0-5 overwinning op een directe concurrent op de ranglijst behaalde en de broodnodige drie punten in de tas kon stoppen. Het blijft ongelooflijk spannend onderin in de competitie, maar voorlopig staat De Meern op een veilige 10de plek.

 

De opstelling was op een aantal punten gewijzigd t.o.v. de wedstrijd tegen SJC. Rick Junior Hauwert was de logische vervanger van de geschorste Irak Asad. Anis Ziani was terug in basis ten koste Bob Verweij. Verder kreeg Eddy Vorm net als vorige week de voorkeur boven Tom van der Linden. Voor het overige de vertrouwde namen, dus met Redouan El Yakoubi als laatste man en Joris van Rooijen op het middenveld.

 

Met een paar minuten vertraging kon de wedstrijd beginnen en Heerenveen liet er geen twijfel over bestaan. Na slordig uitverdedigen moest Twan Verweij al na 4 minuten meteen met een knappe redding bewijzen dat hij gegroeid is in het seizoen. Na dat aarzelende begin, knokte De Meern zich in de wedstrijd. Met veel strijd, vooral op het middenveld, werd getracht weerstand te bieden aan het fysieke spel van de Friezen. Net als een speler van Heerenveen, liep ook Anis Ziani in die fase tegen een een gele kaart aan. In de gelijk opgaande eerste helft met veel onderbrekingen voor blessures, waren er weinig kansen voor beide doelen. Maar het venijn zat ‘m in de staart. In de 40ste minuut mocht Kesly den Haag alleen op de doelman van Heerenveen af, maar zijn inzet kon tot corner verwerkt worden. In de directe tegenaanval kon Twan Verweij een hard afstandsschot met een fraaie safe over tikken. En dan valt 1 minuut voor rust dan toch de openingstreffer. Iedereen die wel eens komt kijken zal het herkennen. Aanspelen in het strafschopgebied, goede balaanname, wegdraaien van de tegenstander en vervolgens koel langs de keeper afmaken: Het handelsmerk van Gokhan Yasar, 0-1. Met deze opsteker kon De Meern met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

 

Wat volgde was wat mij betreft de beste seizoenshelft van het seizoen. Nadat aanvankelijk Twan Verweij nog handelend moest optreden, ging het snel. Joris van Rooijen dook in de 52ste minuut op voor doelman van der Dam. Zijn schot ging echter jammerlijk naast. Direct daarop had Eddy Vorm, en misschien kort daarna ook Gokhan Yasar, een strafschop verdiend, maar goed leidende scheidsrechter de Vries (hoewel zijn naam wellicht anders doet vermoeden, niet partijdig) liet zoals de hele middag veel doorspelen. Vijf minuten later was het toch raak. Een lange uittrap van Twan Verweij werd niet goed beoordeeld door een centrale verdediger van Heerenveen, waardoor Gokhan Yasar alleen op de keeper af kon. Je weet dan dat er gescoord gaat worden, maar de twitter-vraag is dan: #hoedan?. Ditmaal door de benen: 0-2.

 

De ban was gebroken en Heerenveen ging naarstig op zoek naar de aansluittreffer, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. De Friezen moesten door deze speelwijze nogal veel ruimte weg geven en De Meern kreeg daardoor een aantal counter kansen en kansjes. Een kwartier voor tijd viel de beslissing in de wedstrijd. Joris van Rooijen, opvallend vaak voorin te vinden, werd in kansrijke positie aangetikt binnen het strafschopgebied. Penalty en rood voor aanvoerder de Jong. Gokhan Yasar nam plaats achter de bal. Doelman Van der Dam redde zijn inzet, maar Yasar mocht het tot zijn geluk het nogmaals proberen, omdat keeper van der Dam te vroeg van de lijn kwam. Beelden bevestigen dat, maar er zijn maar weinig arbitrale trio’s die in zo’n geval de bal opnieuw op de stip leggen. Neemt niet weg dat Gokhan in de herkansing de bal feilloos onderin de hoek plaatse: 0-3.

 

In de slotfase kon Kesly den Haag aan de rechterkant op snelheid doorkomen en onberispelijk afronden: 0-4. En als slagroom op de taart: het mooiste doelpunt van de dag. Een voorzet van de rechterkant van (ik dacht) Rick Kruijs ging over alle Heerenveen-verdedigers heen en bereikte het hoofd van Eddy Vorm. Hij kopte de bal terug, precies voor de voeten van Gokhan Yasar die de bal zonder aarzelen onder in de hoek volleerde: 0-5.

 

En dat was ook het einde van een memorabele wedstrijd. Zeker voor Gokhan Yasar, absoluut de man van de wedstrijd met zijn 4 treffers. Hij heeft nu 25 doelpunten gescoord in 23 competitiewedstrijden, en daarboven ook nog eens 4 goals in 3 bekerwedstrijden. Voor dit soort statistieken hoef je je niet te schamen.

 

Een korte vooruitblik leert dat we ook de laatste 7 wedstrijden onverminderd (doel)punten nodig hebben. Het staat buitengewoon dicht op elkaar, de verschillen zijn klein: 7 teams, waaronder De Meern, binnen 3 punten verschil. En ons programma is zeker niet gemakkelijk, met wedstrijden tegen de nummers 1, 4, 5, 6, 7, 8, en 13 van de ranglijst. A.s. zondag wordt het gelijk al een leuke uitdaging thuis tegen kampioenskandidaat ADO ’20 uit Heemskerk. Ik ben super nieuwsgierig waar we nu precies staan na een moeilijke wedstrijd tegen SJC en nu de eclatante zege op Heerenveen.

 

Door: Laurens Zandbelt

44′ 0-1 Gokhan Yasar

57′ 0-2 Gokhan Yasar

74′ 0-3 Gokhan Yasar

80′ 0-4 Kesly den Haag

81′ 0-5 Gokhan Yasar

 

De Meern: Twan Verweij, Trevor Mulders, Redouan El Yakoubi, Rick Hauwert, Hakan Yasar (75′ Lejon Cats), Joris van Rooijen, Anis Ziani (64′ Bob Verweij), Rick Kruijs, Kesly ten Haag, Eddy Vorm (83′ Tom van der Linden), Gokhan Yasar.