• U bent ingelogd als:

Goede start VVZ’49 tegen Veenendaal

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VVz ’49 begon de eerste wedstrijd van het seizoen sterk vanaf de aftrap. De ca. 210 toeschouwers kregen net als vorige week tegen Achterveld een leuke en vooral attractieve wedstrijden zien. De toeschouwers zagen een gedisciplineerd VVZ ’49 waar het plezier vanaf spatte. Het is leuk om te zien hoe John van Loen in 6 weken voorbereidingstijd het team zo naar zijn hand heeft kunnen zetten.

John  van Loen stuurde zijn ploeg met een paar opdrachten het veld in en deze opdrachten werden prima uitgevoerd. De ploeg van Van Loen zette meteen hoog druk en zodoende kwamen de Veenendalers nauwelijks aan voetballen toe. De Groen-Witten jaagden continu de bal af en hielden dit de hele wedstrijd vol. VVZ ’49 bleef de hele wedstrijd de bovenliggende partij en als het team dit spel het hele seizoen zo weet vol te houden dan gaan we dit jaar nog meer mooie dingen zien.

Na 30 seconden lag de bal al via Saddy de Koning al in het doel bij Veenendaal, maar wegens vermeend buitenspel werd de goal door de prima fluitende scheidsrechter Vugts afgekeurd. In de 2e helft werd er nog een doelpunt afgekeurd, die echter wel vanuit buitenspel positie werd gemaakt.

Na 22 minuten schoot Steyn Boers de bal met een streep laag over de grond naar de goal van Veenendaal. Was het doelpoging of een voorzet ? Niemand die het weet en Steyn zegt het ook niet maar de bal werd van iets van richting veranderd door een verdediger en kwam zodoende in het doel terecht. Maar wij tellen hem voor Steyn.

De 2-0 werd in de 2e helft door Saddy de Koning gemaakt. Nadat Jordy Schimmel op het middenveld de bal behendig afpakte van een tegenstander en naar Floris de Boer schoof, wist Floris de bal voor te geven waarna Saddy onberispelijk inschoot.

Een voorzet van invaller Bjorn Bosman dreigde in een eigen doelpunt te eindigen, maar zijn naamgenoot met puntjes Björn Frölich tikte de bal vlak voor de doellijn definitief in de touwen, 3-0! Deze actie van Björn was illustratief voor de ploeg van John van Loen, want een verdediger probeerde de bal nog vol uit de doelmond te glijden, echter het gif waarmee Björn de bal definitief inschoot was tekenend voor inzet van de ploeg.

Een paar minuten later waren de rol van assistgever en doelpuntmaker omgedraaid. Björn Frölich liet de bal na een redding van de keeper niet achter gaan en wist met een voorzet op maat zijn naamgenoot zonder puntjes te vinden. Bjorn Bosman kopte de bal in de verre hoek en hiermee stond de eindstand op het bord, 4-0.

De Man of the Match, powered by Grillroom the Droom, was deze week Sebastiaan Kolff, die veel rust bracht in het team en met zijn spelinzicht een mooie aanwinst blijkt voor de selectie van VVZ ’49.

Volgende week speelt VVZ ’49 uit tegen DVSU. De wedstrijd begint om 14.00 uur

Opstelling: Oscar Kooij, Steyn Boers, Max Wolfsen, Delano Engelhart, Ruben de Goede (c) (76. Kevin Schimmel), Sebastiaan Kolff, Uzir Ilbay, Saddy de Koning, Björn Frölich, Floris de Boer (78. Bjorn Bosman), Jordy Schimmel (74. Thijmen Volmer).

Reserves: Tim Wolterink, Joey van de Bedem, Yakub Ozkul.