• U bent ingelogd als:

Goede start AFC Quick in tweede klas

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Ook een kunstgrasveld kan onbespeelbaar zijn door overvloedige regenval. Dat gebeurde vanmiddag bij het hoofdveld van Roda’23, waardoor er uitgeweken werd naar het 2e kunstgrasveld van de Bovenkerkers. Minder entourage, maar er kon in ieder geval gespeeld worden.

Bij onze rood-zwarten ontbraken Khalid Said en Ferry de Smalen, maar de basiself die het vertrouwen kreeg van de technische staf liet vanaf de eerste minuut zien  wat het van plan was. De wedstrijd was nog geen 5 minuten oud toen Pim Kers hard uithaalde en de bal via de doelman precies voor de voeten van Khalid Benali belandde. Zijn inzet ging echter naast. In de 8e minuut was het wel raak. Linker vleugelverdediger Mo Charkauoi werd uitstekend aangesoeeld door Khalid Benali en zette vanaf de achterlijn strak voor, waar Pim Kers op de juiste plaats stond om af te ronden.

Na deze treffer bleef onze elf doelgericht en stapelden de mogelijkheden zich op. O.a. Salim el Yousfi en Pim Kers hadden de score kunnen opvoeren. De 0-2 kwam op naam van aanvoerder Sander van Amstel. Een goed genomen corner van Ivory Harrison werd ingekopt door onze routinier en gangmaker. Frank Corba was na afloop zeer te spreken over de uitvoering bij deze corner. Naar aanleiding van het bekijken van de tegenstander vorige week zondag was er donderdag specifiek getraind op het nemen van corners. Een ruststand van 0-2 was mooi, maar een hogere stand was zeker mogelijk geweest.

Ook in de tweede helft bleef het gestaag regenen. De thuisclub, gepromoveerd via de nacompetitie, kwam in aanvang wat meer aan de bal. Dit leidde echter niet tot gevaarlijke momenten voor het doel van Micha Claassen. Sterker nog, in de gehele wedstrijd hoefde hij geen enkele keer zijn echt kunsten te tonen. Ons elftal speelde tot de laatste minuut uiterst geconcentreerd en gaf werkeljik niets weg. Dat Pim Kers voor 0-3 zorgde was een logisch gevolg van de verhoudingen op het veld vanmiddag.

Een compliment naar de spelers van beide teams dat op het natte veld een hele sportieve wedstrijd werd gespeeld en geen stevige overtredingen werden gemaakt. Het was tekenend dat de enige gele kaart van de wedtrijd door goed leidende heer Schipper werd gegeven aan een speler van Roda’23 die aan een rood shirt trok.

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Hicham Zeddi (Cedric Kapelle), Roy Ouwerkerk, Coen Kisner, Mo Charkauoi, Ivory Harrison, Roel Bak, Sander van Amstel, Salim el Yousfi (Ilias Bezzahi, Pim Kers, Khalid Benali (Mounir Zeddi)