• U bent ingelogd als:

Glibberend naar de zon – Trainingskamp Eemdijk in Torremolinos

Geplaatst in Clubnieuws

Het was  zaterdag 7 januari om 3.30 uur al een drukte van belang in de kantine van Eemdijk. Daar verzamelde de A-selectie en andere genodigden zich om te vertrekken richting het trainingskamp in Torremolinos.

Onder barre winterse omstandigheden stapte het gezelschap om 4.00 uur richting Schiphol. Vanwege de sneeuw en ijzel werd er behoedzaam gereden, zodat iedereen veilig en wel werd afgezet op de nationale luchthaven.

Na een voorspoedige vlucht landde de ploeg in een andere wereld. In plaats van vorst, sneeuw en ijzel werd men in Malaga getrakteerd op aangename temperaturen. Er volgde een korte transfer naar het hotel, waar het inchecken kon beginnen. Er was wel enige haast geboden, want al kort na het inchecken, en een snelle lunch, moest de selectie alweer de bus in voor de oefenwedstrijd tegen Westlandia (zondag 3e divisie). Ondanks de lange en vermoeiende reis wist Eemdijk een uur lang goed stand te houden tegen de opponent uit Naaldwijk. Sterker nog, de beste kansen waren voor de Diekers. In het laatste half uur raakte de pijp toch wel leeg en wist de tegenstander 2x te scoren.

Eenmaal terug in het hotel was het tijd voor de eerste momenten van ontspanning. Onder het genot van een drankje werden al snel de mooiste verhalen verteld en zat de stemming er al goed in. Na het avondeten vertrok de selectie richting Malaga om daar het nachtleven te verkennen. Hierbij houdt ook het verslag van de eerste dag op.

Zondag begon de dag aanvankelijk wat bewolkt en er was ruimte om ontspannen wakker te worden. De ochtend werd gebruikt om bij te komen van de reis en oefenwedstrijd van zaterdag. Velen trokken zich na het ontbijt nog even terug op de kamer en anderen deden zich bij het zwembad tegoed aan de eerste zonnestralen.

In de middag was het tijd voor een goede wandeling langs de boulevard van een kilometer of zes. Goed om de spieren weer wat doorbloeding te geven en doordat de lucht inmiddels strakblauw was ook zeker geen straf om te doen. Opvallend waren de vele schitterende zandsculpturen die her en der langs de boulevard stonden opgesteld.

Na een uitstekende nachtrust stond er maandagochtend een training op het programma. In het Patranato Deportivo Municipal de Benalmadena onderwierp trainer Ulrich Landvreugd zijn groep aan een gevarieerde training. Het onbetwiste hoogtepunt van de training was het fantastische doelpunt van keeper Bas Koppelaar. Bij een aanval kapte hij zijn directe tegenstander uit, om de bal vervolgens als een granaat in de kruising te jagen.

Maandagmiddag was het tijd voor de “VV Eemdijk-voetbalquiz”. Teammanager Teo van de Mheen had een gevarieerde quiz van 30 vragen samengesteld, waarmee de spelers en begeleiding in tweetallen aan de slag konden. In de zon werden de hersens gepijnigd om de juiste antwoorden op de vragen te kunnen achterhalen. Nadat iedereen klaar was met de quiz werd er bij het zwembad nog geanimeerd nagepraat en al snel ging het onbevestigde gerucht door het hotel dat topfavorieten Ulrich Landvreugd en Mustafa Aksit het er beschamend slecht vanaf hadden gebracht.

De uitslag van de quiz volgde ’s avonds. De laatste plaats was voor het koppel Rob Schmelter en Sjohn van Gulik. Trainers Ulrich Landvreugd en Mustafa Aksit bleven de schande van de laatste plaats maar net bespaard en eindigden een plaatsje hoger. Zeer opvallend was het lage aantal punten van de tweetal in de categorie “Eemdijk”

Uiteindelijke winnaars van de quiz waren Jan de Graaf en Klaas Bout. Ze hadden een groot aantal van de vragen goed en gingen dan ook terecht aan de haal met de hoofdprijs: een uur koe-knuffelen voor twee personen. De hoofdprijs werd geheel belangeloos beschikbaar gesteld door voorzitter Menno Veldhuizen.

De avond werd afgesloten met het gezamenlijk terugkijken van de documentaire over de promotie van Eemdijk in het seizoen 2014/2015. Doordat er van dat seizoen nog veel spelers bij de selectie zitten was er links en rechts toch nog wel het nodige kippenvel te bespeuren.

Op de laatste dag moest de selectie vroeg uit de veren voor de laatste training van het trainingskamp. Terwijl het buiten nog donker was probeerde de meeste spelers wat ontbijt naar binnen te werken voordat men in de bus richting het sportpark Campo Futbol Guadalmar ging. Op het kunstgras in Gualdalmar, waar zaterdag ook de oefenwedstrijd tegen Westlandia werd gespeeld,  werd door de selectie een ontspannen training afgelegd.

Het eind van de training betekende ook bijna het eind van het trainingskamp. De selectie kon de middag nog vrij besteden en velen maakten van de gelegenheid gebruik om nog even wat inkopen te doen in Torremolinos of in één van de vele Steakhouses een Rib-eye van minimaal 500 gram te verorberen.

Om 17.00 uur was het tijd voor de terugreis. Via de vliegvelden van Malaga en Schiphol en de busreis richting Spakenburg arriveerde de hele selectie rond 0.45 uur weer op Sportpark de Vinken. Uiteindelijk kon er worden teruggekeken op een prima trainingskamp, waar de sfeer en omstandigheden voortreffelijk waren.

Voor degenen die zich nog afvragen hoe de stemming was: Die was uitstekend!!

Tekst: Teo van de Mheen
Foto’s: Klik hier