• U bent ingelogd als:

Gijs Keuning schiet Roda ‘koud in het veld’ langs JSV Nieuwegein

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

LEUSDEN – Vaak stapte Roda’46-trainer Jan Veldhuizen van het veld met het gevoel dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg. Tegen JSV Nieuwegein stapte de succescoach helemaal niet van het veld. Vanwege een schorsing – zwaar onterecht volgens Veldhuizen zelf – volgde de trainer het duel vanaf de zijkant. ,,Ik mocht me niet met de wedstrijd bemoeien”, baalde Veldhuizen. ,,De rode kaart die ik een paar weken geleden kreeg, sloeg nergens op. Daarom heb ik uit principe beroep aangetekend. Wat deed de KNVB? Ik werd zelfs voor nog een wedstrijd geschorst, ongelooflijk.”

Ongelooflijk vond Veldhuizen het ook dat Roda zaterdag toch nog won. De Leusdenaren waren verre van compleet. Het drietal Stan Wennekes, Joey Koetsier en Stef Menken ontbrak vanwege blessures en al vroeg in de wedstrijd viel Anass Akharouid uit. ,,Het was prettig om te zien dat de jongens die nu op die plekken stonden, het goed deden”, aldus Veldhuizen. Toch leek dat lange tijd niet tot een overwinning te gaan leiden. ,,Ik rekende er eigenlijk al niet meer op dat we nog gingen winnen”, bekende Veldhuizen. Maar daarmee onderschatte hij de inbreng van Gijs Keuning.

Goede plek

De invaller stond koud in het veld toen hij op de goede plek stond bij een voorzet van Mike Maas. Even later doelpuntte Keuning opnieuw: 2-0. Veldhuizen was er maar wat blij mee. ,,We waren vandaag echt beter. De kansen die wij krijgen, kreeg JSV bij benadering zelfs niet. Daarom was dit in mijn ogen een zwaar verdiende overwinning, ook al duurde het heel lang voordat we op 1-0 kwamen. Ik zeg het al een tijdje. Als het Roda een beetje mee gaat zitten dan kunnen we nog heel ver komen. Het is echt mooi om te zien hoe goed die jonge gasten zich ontwikkelen.”

PETER POS – © AD

5 december 2016