• U bent ingelogd als:

Geweldige stunt van SO Soest tegen koploper Purmersteijn

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SO Soest leverde zondag een geweldige stunt door Purmersteijn in eigen huis te verslaan. Dankzij een benutte vrije trap van Ali Coban, valk voor rust gescoord, gingen de blauw-witten met drie punten naar huis. Een overwinning die verdiend werd dankzij keihard werken, teamgeest en vooruit…een klein beetje geluk. De punten komen als geroepen. Voor Soest een mooie opsteker om het seizoen in stijl af te sluiten. (klik op lees meer)

Soest startte met het centrum Jorney Kappenberg/Wouter de Zoete. Gido de Hiep verscheen te laat bij de bespreking en moest dus een helft vanuit de dugout toekijken. Majid Ghaddari stond niet op het wedstrijdformulier. De getructe buitenspeler is geblesseerd. Soest speelde met twee spitsen en een viermans middenveld. De opstelling zal te maken hebben gehad met de personele bezetting. Het idee was ook om met deze tactische variant de koploper zo ver mogelijk buiten het Soester strafschoppengebied te houden.

Dat lukte aardig, want hoewel Purmersteijn stevig aandrong en met combinatievoetbal veelvuldig op de Soester helft te vinden was, hield Soest eenvoudig stand. In de duelkracht deden de Soesters nauwelijks onder voor de tegenstander en daardoor wist de ploeg goed in de wedstrijd te komen. Keeper Diango Alvarez had in de twaalfde minuut wel de hulp van de binnenkant van de paal nodig toen de rechtsbuiten van Purmersteijn de bal voorlangs leek binnen te schieten. Maar hiermee is wel de enige grote kans van de thuisploeg genoemd.

Soest kreeg nauwelijks uitgespeelde kansen. Maar de enige mogelijkheid die zich, in de 44ste minuut, voordeed was wel gelijk raak. Ali Coban mocht vanaf twintig meter, schuin van het doel, aanleggen voor een vrije trap. De spits van SO Soest raakte de bal echt goed, want het leder vloog kiezelhard via de binnenkant van de paal in het doel. Keeper Tim Elmers van Purmersteijn liet zich bij de start van de tweede helft tegen de verslaggever -sportief- ontvallen dat hij de vrije trap van SO Soest “fenomenaal” vond. Waarvan akte.

Een mooie opsteker voor de hardwerkende Soester ploeg. In de tweede helft kwamen Gido de Hiep en Dave Klarenbeek de gelederen versterken. Daar werd de ploeg niet slechter van. Purmersteijn moest komen, deed dat ook, maar daardoor kwam er veel ruimte voor de snelle Soester spelers. Bij zo’n uitbraak schoot Dave Klarenbeek maar net voorlangs.

Aan de andere kant was het dikwijls “vrouwen en kinderen eerst”.  Purmersteijn speelde opportunistisch. Hoge ballen werden in het strafschoppengebied gepompt. De lange Soester verdedigers of keeper Diango Alvarez waren in de meeste gevallen de baas over de situatie. Wanneer dan toch de bal over de lijn dreigde te gaan was het Coen Roest die het speeltuig net op tijd wegtrapte.

De tijd tikte in het voordeel van SO Soest. Purmersteijn stond in de slotfase met alle spelers, inclusief keeper Elmers, op de Soester speelhelft. Spannend was het. Maar deze zondag zat alles mee. Ook de lat stond precies op de goede hoogte en bracht redding toe iedereen geklopt leek. De vijf minuten blessuretijd gingen stroperig voorbij. Het verlossende eindsignaal betekende opluchting. De kampioensstrijd is weer open dankzij SO Soest. Purmersteijn moet nog aan de bak om EDO en AFC’34 van het lijf te houden. SO Soest mag een mooie overwinning, wederom op vreemde bodem, bijschrijven.

Hopelijk kan de ploeg deze overwinning extra glans geven tijdens DE DAG VAN DE CLUB, komend zondag. Dan ontmoet SO Soest het Amsterdamse Zeeburgia dat in de heenwedstrijd eenvoudig wist te winnen (2-0). Voor Soest is het tijd voor revanche en ook eens tijd om thuis een mooie prestatie neer te zetten. Het zou een mooie jump op de ranglijst betekenen.

Opstelling SO Soest: Diango Alvarez; Niels van de Plaats, Jorney Kappenberg (46. Gido de Hiep), Wouter de Zoete (86. Marouane Ghaddari), Thom Kok (46. Dave Klarenbeek); Rayendall Bitorina, Maarten Jan Belt, Hessel de Goeij, Coen Roest; Dylan Meijer, Ali Coban

44. 0-1 Ali Coban