• U bent ingelogd als:

Gevoelige nederlaag voor SO Soest bij Kampong

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SO Soest verloor zondag met 4-1 bij het sterke Kampong. Die score viel wel wat geflatteerd uit. De thuisploeg had echter wel het meeste recht op de overwinning. De fouten die Soest maakte werden genadeloos afgestraft door de Utrechters. Voor SO Soest betekent de eerste nederlaag een flinke streep door de rekening voor de eerste periodetitel. NVC is nu nog de enige ploeg zonder puntverlies en dus de favoriet voor het eerste prijsje.

Op het prachtige complex van Kampong hadden regen en wind vrij spel. De herfstige omstandigheden maakten goed voetbal niet mogelijk. Beide ploegen moesten het vooral van opportunisme hebben. Lange ballen op de spitsen en hopen op een fout van de tegenstander. Doelpogingen aan Soester zijde werden vooral van afstand gezocht. Het vernuftige op het middenveld moest van de voeten van Maarten Jan Belt komen die dikwijls het slachtoffer was van het fysieke spel van de sterke tegenstander.

SO Soest moest rusten met een 1-0 achterstand. Vlak voor de schaft scoorde de thuisploeg. Een voorzet vanaf rechts werd door de Soester verdediging slecht weggewerkt en via een eigen been caramboleerde de bal achter Jaime Hensen.

In de tweede helft kwam Soest snel op gelijke hoogte. Ali Coban werd op 20 meter van de goal hardhandig aangepakt. De spits nam zelf de vrije trap en hij liet het speeltuig schitterend in de verre hoek verdwijnen.

Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op jacht naar de overwinning. Kampong overtuigde hierin het meest, hoewel een poging van Maarten Jan Belt ternauwernood uit de kruising werd geplukt. Jaime Hensen moest echter ook al zijn niet geringe kwaliteiten aanspreken om de tegenstander van het scoren te houden.

Penalty

Tien minuten voor tijd scoorde Kampong 2-1 en leek het pleit beslecht. Zeker toen enkele tellen daarna de tegenstander mocht aanleggen voor een strafschop. Maar ook deze 11-meter was een prooi voor Jaime Hensen die hiermee zijn derde achtereenvolgende strafschop weet te pakken.

Soest ging nog voor de gelijkmaker, maar het vertrouwen en de overtuiging ontbraken. Dat deed Kampong veel beter. In de slotfase profiteerde de thuisploeg tot twee keer toe van individuele fouten van de Soesters. Hiermee werd de einduitslag wel wat geflatteerd groot, maar de overwinning was niet  minder verdiend.

De eerste nederlaag voor SO Soest in dit seizoen. Geen man overboord. Over twee weken moet er dan maar revanche genomen worden in Amsterdam tegen DCG.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Nico Safarov, Hessel de Goeij (46. Dave Klarenbeek), Steven van den Berg, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Rayendall Bitorina, Maarten Jan Belt, Bart Kuijpers; Tom Karst (70. Dylan Meijer), Ali Coban

40. 1-0

50. 1-1 Ali Coban

80. 2-1

90. 3-1

90. 4-1