• U bent ingelogd als:

Gerrit Plomp nieuwe hoofdtrainer van SO Soest

Geplaatst in Clubnieuws


De 53-jarige Gerrit Plomp wordt met ingang van het seizoen 2017/2018 de nieuwe trainer van SO Soest. Op Oudejaarsdag tekende de oud-profvoetballer een contract bij de blauwwitten. Plomp is afkomstig van zaterdagtweedeklasser FC De Bilt.

De voetbalcarrière van de nieuwe SO Soest-trainer spreekt tot de verbeelding.  Hij voetbalde jarenlang bij FC Utrecht, speelde bij FC Bochum en Fortuna Sittard en hij sloot zijn profcarrière af bij Feyenoord. Daarnaast speelde hij 24 keer voor Jong Oranje, 15 keer in het Olympisch Elftal en eenmaal werd hij opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Plomp voetbalde nog twee seizoenen bij de amateurs van respectievelijk FC Hilversum en MSV.

Gerrit Plomp is in 1995 gestart als trainer bij MSV. Hierna volgde FC Utrecht (jeugd), Geinoord, sv Huizen, CSW Wilnis, Vriendenschaar en uiteindelijk zes seizoenen FC De Bilt (waar de oefenmeester twee keer kampioen werd).

SO Soest-voorzitter Ries de Jong is tevreden. “Met de komst van Gerrit halen we een ervaren trainer binnen. Hij heeft gevoetbald op het allerhoogste niveau en als trainer heeft hij successen behaald bij clubs op verschillende niveaus. Gerrit is een trainer die fanatisme en plezier prima weet te combineren. Wij zien de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet. Het contract is voor de duur van één jaar met een optie op een tweede seizoen of meer. Prioriteit is nu om te zorgen dat Gerrit na de zomer op eersteklasse niveau kan beginnen bij SO Soest. Ook aan die goede afloop twijfelen wij niet.”