• U bent ingelogd als:

Gelukt! AFC Quick terug naar de 2e klasse

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

foto

Al voor de wedstrijd was er een goede sfeer op Dorrestein. De spelers van het eerste elftal juichten op de tribune voor het winnende doelpunt van het tweede, dat daardoor won van Hoogland. De zon scheen, het springkussen voor de kinderen was opgeblazen, de Keet was open, de kinderen van de JO10-4 verkochten lootjes en de cameraman was druk met het filmen van de dag. Er moest natuurlijk nog wel gespeeld gaan worden tegen Sporting’70 en – niet onbelangrijk – minimaal een punt aan het totaal worden toegevoegd.

Toen de beide teams met de arbiter, de heer Steur uit Purmerend, tussen een haag van bengaals vuur het veld opkwamen bleek dat aardig wat toeschouwers op deze wedstrijd af waren gekomen. Onder hen vele bekenden die in het verleden ons tenue gedragen hebben, waaronder Paul Richard in kampioensbadjas en met kampioensschaal van 2013!

Direct na het eerste fluitsignaal lieten onze spelers hun intenties zien en werd met goed combinatievoetbal de aanval gezocht. De bezoekers lieten echter ook blijken waar ze voor gekomen waren en speelden behoedzaam en zeer gedisciplineerd. Ongeveer halverwege de eerste helft zorgden zij zelfs voor een klein tikje toen centrale verdediger Guus de Jager de bal achter Micha schoot. Het spel van onze rood-zwarten was echter te goed in die eerste helft om ongerust te worden over een goede afloop. Gelukkig volgde de gelijkmaker als snel. Uit een hoekschop van Salim el Yousfi (hij neemt ze in vele varianten) kon aanvoerder Muslu Nalbantoglu de gelijkmaker aantekenen.

Niet lang daarna kon Pim Kers door een ongelukkige pass van een Sporting-verdediger worden aangespeeld. Pim heeft sinds zijn terugkeer deze winter laten zien wel raad te weten met ballen alleen voor de keeper. Ook dit keer schoot hij goed in en had hij opnieuw zijn gewenste treffer in een kampioenswedsrijd. De stand even rechtgezet zou je denken, maar waar normaliter bijna niets weg wordt gegeven was dat deze middag wel het geval. Het begon met een beetje onnodige hoekschop, die vervolgens opnieuw door  Guus de Jager kon worden ingekopt. Al voor rust 2-2.

Waar er in de eerste helft sprake was van spektakel zakte de amusementswaarde in de tweede helft duidelijk. De bezoekers uit Utrecht kozen ervoor om zo min mogelijk van eigen helft te komen. Onze elf was zeker op zoek naar de 3-2, zonder dat dit toch echte kansen leidde. Een kampioenswedstrijd is toch een andere wedstrijd. In deze tweede helft bleef de goede eindpass vaak uit. Pim Kers en Roy Ouwerkerk probeerden het met afstandsschoten, zonder het gewenste resultaat. Salim el Yousfi leek in kansrijke positie te komen voor het doel.. Zoals hij later opmerkte kreeg hij de bal door het “stroeve veld” niet goed mee, dus bleef de 2-2 op het scorebord staan.

De klok van dat scorebord tikte natuurlijk wel verder naar de 90:00. Khalid Benali mocht nog gaan proberen om gevaar te stichten, wat ook lukte toen hij op de linkervleugel langs de verdediger glipte en vanaf de achterlijn strak voorzette. Het leidde echter niet tot een treffer. Toen de klok van het scorebord op 90:00 stond was er nog wat blessuretijd te gaan. De bezoekers vonden het goed zo en onze spelers lieten de bal in de achterhoede rondgaan. De reserves stond al met Frank, Mustafa, Cas, Michael en Kenneth langs de lijn. Het doel was bereikt, het wachten was alleen op het laatste fluitsignaal. De leidsman keek toe en floot voor het einde toen zijn klokje aanwees dat het tijd was. Wat volgde was de ontlading!

 

foto

Aanvoerder Muslu Nalbantoglu krijgt de kampioensschaal uit handen van Roelof van Goor

“Waar is de champagne?” vroeg Pim zich af. Natuurlijk kwam de champagne er (met en zonder alcohol), maar eerst volgde het uitreiken van kampioensshirts en -badjassen. Daarna kreeg aanvoerder Muslu uit handen van de official van de KNVB bloemen en de kampioensschaal uit handen van ere-lid en bovenal trouwe supporter Roelof van Goor. Hierna ging de groep naar het sponsorhome waar alle selectiespelers een mini-schaal als aandenken kregen. De kampioensmedailles van de KNVB worden komende wedstrijd uitgereikt.

Intussen werd de titel in het paviljoen en op het terras gevierd. Toen de kampioenen terugkwamen in het paviljoen werden zij door de DJ onthaald met het “We are the champions”. Het welverdiende feestje ging hierna nog uren door……………. Half april al kampioen met 53 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 59-20. Ongekend. Felicitaties naar de totale groep die hiervoor gezorgd heeft!

 

Opstelling AFC Quick 1890: Micha Claassen, Coen Kisner, Muslu Nalbantoglu, Roy Ouwerkerk, Cedric Kapelle, Sander van Amstel, Roel Bak, Khalid Said, Salim el Yousfi, Pim Kers, Safa Agyazi (Khalid Benali). Reserves: Alex Coonen, Rida Drissi, Jop Kastrop, Boris Scokkenbroek, Kyle Willemse, Mounir Zeddi.

Bron: Gerard van der Werff