• U bent ingelogd als:

Gelukkige winst voor SO Soest

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

SO Soest won zondag met het kleinst mogelijk verschil van Nieuw Utrecht. Dat was, als je de gehele wedstrijd zou analyseren, verdiend. Als er een ploeg was die (een miniem aantal) kansen bij elkaar voetbalde dan was dat SO Soest. Toch mocht de ploeg niet klagen over de overwinning. De klok had al negentig minuten speeltijd aangegeven toen de gelijkmaker alsnog viel. De scheidsrechter wees naar het midden maar ging toch even op visite bij grensrechter Mets. Deze had buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter annuleerde de treffer en floot nog geen twee minuten later voor het einde.

Toen waren de rapen gaar bij enkele spelers en supporters van Nieuw Utrecht. De scheidsrechter en SO Soest-grensrechter kregen enkele scheldwoorden naar hun hoofd geslingerd en een heel heetgebakerd meneertje maakte er nog een onfrisse discussie van. Het was een onsportief einde van een zo sportief verlopen duel, waarin beide ploegen geen duimbreed aan elkaar toegaven.

SO Soest is vooral in de defensie erg sterk deze middag. De spitsen van Nieuw Utrecht krijgen geen centimeter en om het aantal kansen van de thuisploeg te tellen is een hand van de houtzagerij voldoende. Dat het daardoor lang 0-0 blijft is logisch, want aanvallend maakt Soest geen vuist. De ruimte is er wel, vooral aan de rechterkant, waar Niels van der Plaats een aantal keer met zijn snelheid een bres weet te slaan, maar dreigend wordt het niet echt.

Tot vijf minuten voor het rustsignaal. Dwaynley Spijker wint dit keer wel het duel van zijn directe tegenstander en de spits van Soest zet direct Jim van den Berg aan het werk. Deze haalt de achterlijn, zet scherp voor en Niels van der Plaats scoort beheerst. Voor Niels is het direct zijn laatste balcontact. Hij moet met een hamstringblessure het veld verlaten. Zijn invaller Tijn Horvers bewijst overigens dat deze eenvoudig mee kan komen met het eerste elftal.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Nieuw Utrecht wil iets forceren, maar weet de combinatie slechts tot twintig meter voor het doel rond te krijgen. Daarna hoopt de ploeg op een vrije trap om een doelpoging te wagen. Pas een kwartier voor tijd moet Jaime Hensen echt aan de bak. Verder heeft de keeper een rustige middag op sportpark Rijnvliet.

Voor SO Soest geldt min of meer hetzelfde verhaal. Grote kansen zijn er nauwelijks te noteren. De wedstrijd kabbelt naar het einde totdat het venijn in de start zit. Tijn Horvers wordt diep gestuurd maar wordt door de grensrechter van Nieuw Utrecht afgevlagd vanwege buitenspel. Uit de hervatting volgt een snelle counter die doeltreffend wordt afgerond. Ook het vlagsignaal van de Soest-grensrechter wordt gehonoreerd. Soest wint, ietwat gelukkig, de tweede wedstrijd en staat met SDZ en SCH’44 aan kop van de ranglijst.

Komende zondag is de derby tegen Hooglanderveen. Een derby is altijd speciaal. Vorig seizoen verloor Soest tegen de Veners na een spectaculaire wedstrijd met 2-3. Hooglanderveen heeft tot nu toe één punt en zal graag willen winnen om weer in de ranglijst te komen. Aanstaande zondag 14:00 uur.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Rayendall Bitorina, Gido de Hiep, Thijs Janmaat; Bas Tullemans, Jim van den Berg, Meme Dore Aminata (80. Ingvar Kok), Dwaynley Spijker  (85. Wouter de Zoete), Niels van der Plaats (43. Tijn Horvers), Dani Schmitz

40. 0-1 Niels van der Plaats