• U bent ingelogd als:

Gelijkspel in oefenduel tussen Geinoord en Valleivogels

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Het prestigeduel tussen de vrienden Dennis van der Steen en David Toxopeus op sportpark Parkhout te Nieuwegein leverde een gelijkspel op. De laatstgenoemde kwam met Geinoord na rust op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Dimitri Djollo, maar invaller Anass Akharouid zorgde voor de gelijkmaker aan de kant van Valleivogels.

Oefenmeester Van der Steen zag zijn team in de eerste minuten een aantal kansen weggeven, maar een vrije trap en een kopbal konden niet tot doelpunt verzilverd worden. Er was een fout van doelman Pascal Florie voor nodig om de eerste kans voor Valleivogels te creëren. Rémon Liefting kreeg de bal in zijn voeten en vond Stefan van den Brink. In de voorzet zou meer uitgehaald moeten worden, maar dat was niet het geval.

Met nog vier minuten te voetballen joeg Rémon Liefting fel op de bal en hiermee bracht de aanvoerder van Valleivogels Wilbert Thomassen in stelling. Thomassen kon een schot lossen, maar zijn inzet verdween net naast de verkeerde kant van de paal.

Aan de andere kant moest doelman Matthijs de Koning in actie komen. De 19-jarige goallie kende een moeilijk half jaar met blessureleed, maar in de oefenwedstrijd tegen De Merino’s (2-3 winst) mocht hij zijn debuut maken in het eerste elftal. De Koning, zijn opa Thijs de Koning was meer dan 70 jaar geleden één van de oprichters van s.v. “de Valleivogels”, wist met een mooie redding zijn doel schoon te houden.

Na rust voerde Van der Steen een aantal wissels door. Anass Akharouid, Nick Engelen, Mohamed Bouyglafin en Sven Hardeman kwamen voor Wilbert Thomassen, Friso Drewes, Robert van den Broek en Matthijs de Koning.

Het eerste gevaar kwam  van de bezoekers uit Scherpenzeel. Nick Engelen vond Mohamed Bouyglafin, maar zijn poging verdween hoog over het doel van Florie. Het eerste doelpunt van dit duel viel in de 55e minuut. Vanaf eigen helft werd de flankspeler weggestuurd en kon hij een goede voorzet geven. Dimitri Djollo had geen moeite om Hardeman te passeren: 1-0.

In de 62
e minuut konden de handen van de meegereisde supporters van Valleivogels op elkaar. Nee, niet voor een doelpunt, maar het was Sven van Rossum die het veld in kwam voor Bart van de Vliert. Van Rossum raakte op 15 november 2016 zwaar geblesseerd tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Lienden (5-3 winst) aan zijn knieband. Op 3 januari 2017 volgde de operatie en na meer dan een jaar revalideren mocht hij het rood-witte shirt weer aantrekken om minuten in het eerste elftal te maken. Gezien zijn vasthoudendheid in het revalideren kan men met recht spreken van een waar sportman waar een diepe buiging voor gemaakt kan worden, aldus Dennis van der Steen.

Bouglafin kreeg namens Valleivogels nog een kans en ook aan de andere kant werd een goede kans gecreëerd. Zes minuten na het inbrengen van Sven van Rossum konden de supporters wel juichen voor een doelpunt. Het schot van Rémon Liefting werd door Pascal Florie met zijn vuisten het veld in gestompt. De bal viel voor de voeten van Van Rossum die de bal tegen de touwen schoot. De clubgrensrechter van Geinoord gooide echter roet in het eten en gaf het signaal voor een buitenspelsituatie. De dienstdoende scheidsrechter nam dit signaal over en keurde het doelpunt af.

Twintig minuten voor tijd konden de toeschouwers ook een hilarisch tafereel aanschouwen. Joey Hirdes zat Nick Engelen flink op de huid en dat leverde een klein incidentje op. De scheidsrechter suste dit door beide spelers de gele kaart te geven. Hier bleef het echter niet bij en de leidsman paste de regel toe die geldt bij de lagere elftallen. Beide spelers werden voor tien minuten naar de kant gestuurd wat op verzet stuiten van de beide hoofdtrainers. De scheidsrechter was echter onverbiddelijk en liet de beide spelers in de dug-out zitten.

In de 79e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Ronnie van Essen stuurde Anass Akharouid de diepte in en met een slim balletje wist hij doelman Pascal Florie te passeren: 1-1 wat tevens de eindstand betekende.

Zaterdag 27 januari 2018 ontvangt Valleivogels Lunteren voor de competitie. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel en begint om 14.30 uur. Scheidsrechter is de heer P.H.G. van Koolwijk uit Angeren.