• U bent ingelogd als:

Geinoord verliest ook van Sliedrecht

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Spelmoment uit het treffen tussen koploper Sliedrecht en Geinoord, door de thuisclub met 2-1 gewonnen. Foto Gerard van Vliet

Geinoord kon zich vandaag revancheren in de uitwedstrijd tegen medekoploper Sliedrecht. Beide ploegen hadden vooraf 12 punten, maar Sliedrecht had één wedstrijd minder gespeeld. Op papier dus een heuse kraker uit de 1e klasse A, maar beide ploegen konden deze notering qua voetbal niet waarmaken in deze laatste wedstrijd op de 43 jaar oude natuurgrasmat van Sliedrecht. Daar waar Geinoord een behouden tactiek had gekozen, was het Sliedrecht die ook niet al te enthousiast was met aanvallend voetbal. Veelal werd door Sliedrecht gekozen voor een diepe crossbal vanuit het centrum, maar de aanvallers van Sliedrecht lagen aan de ketting bij de verdedigers van Geinoord. Geinoord kon er in de 1e helft ook aanvallend bar weinig tegenover zetten. Na ongeveer 18 minuten was het wel uit het niets 0-1. Het was Dyon die de bal op een presenteerblaadje kreeg op ruim 17 meter van de goal en zijn schot verdween onhoudbaar in de kruising. Geinoord zat ineens op rozen met deze onverwachte voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde was het Sliedrecht wat Geinoord steeds verder naar achteren drong, maar gevaarlijk werd de ploeg niet. De ruststand was dan ook 0-1 voor Geinoord wat weinig te duchten had van de koploper. 

Na de rust was het Geinoord dat ook in het veldspel de bovenliggende partij was kort na de rust. De ploeg miste in deze fase de afwezigheid van clubtopscoorder Vincent Griffioen die vanwege ziekte nog ontbrak. Sliedrecht trachtte het wel maar werd ook nauwelijks gevaarlijk en de wedsrtijd was redelijk in evenwicht. Dit veranderde na ongeveer 57 minuten spelen, toen Robert Maat balverlies leed op het middenveld. Sliedrecht kon vervolgens doorkomen aan de rechterzijde en de voorzet vanaf die kant werd binnengekopt 1-1. Geinoord kon twee minuten later via Chanan wat terugdoen met een verrassend schot wat ternauwernood op de knieëen van de doelman van Sliedrecht kwam.  5 minuten later was het Sliedrecht wat wederom toesloeg. Niet dat de ploeg beter was in deze fase, maar een cornerbal vanaf de rechterzijde werd binnengekopt en Geinoord stond zo ineens met 2-1 achter.  

De ploeg probeerde het in de eindfase nog wel, maar kwam aanvallend simpelweg tekort om het Sliedrecht lastig te maken.. Alleen Mick Brookman kon nog weggestuurd worden door Niels Maat, maar Mick kon de bal niet goed onder controle krijgen waardoor deze helaas naast hobbelde. Gezien het spelbeeld waarin beide ploegen niet of nauwelijks voor elkaar onder deden had een gelijkspel de verhoudingen meer weergegeven maar zo werkt het uiteraard niet.  Geinoord mag volgende week de draad weer oppakken in de thuiswedstrijd tegen Woudenberg om 14:30 uur.