• U bent ingelogd als:

GEINOORD 1 Kampioen !!

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Geinoord 1 is vanmiddag kampioen geworden in de 2e klasse F van Zuid 1.Na een indrukwekkende minuut stilte met de nabestaanden van Wim van Genderen op de middenstip was het Geinoord dat als door een adder gebeten aan de wedstrijd begon. Na een turbulente week was het Geinoord dat tegen GDC onvoorstelbaar scherp uit de startblokken kwam en vanaf minuut 1 liet zien dat er vanmiddag op het eigen sportpark Parkhout niks te halen viel.

Binnen 2 minuten kon de ploeg al juichen toen Vincent Griffioen er als de kippen bij was om een diepe bal te onderscheppen en de keeper te omspelen aan de linkerzijde van het veld. Zijn loepzuivere schuiver betekende de 1-0 en er volgde een ontlading van vreugde. Vincent trok zijn shirt uit met daaronder een shirt met de afbeelding van Wimpie onze clubman. Fantastisch gebaar van de scheidsrechter om dit zo te laten en hier geen geel voor te geven, hulde!

Geinoord denderde door deze openingsfase en binnen tien minuten was de marge al 2 na een rake kopbal uit een corner door Ralph Reiniers. Geinoord zat na 8 minuten al op rozen en GDC had geen eens tijd om adem te happen.

Na ongeveer een kwartier een eerste gevaarlijke kans van GDC dat vanuit een cornerbal ineens opdook voor de goal. Het was doelman Niels Renes die zich voor de leeuwen wierp en daarmee de aansluitingstreffer voorkwam. Geinoord ging weer op zoek naar de volgende en deze kwam na ongeveer een klein half uur spelen.

Het was wederom Vincent Griffioen die aan de rechterkant vrij gespeeld werd. Zijn inzet was hard en laag en bedoeld of onbedoeld, het verraste de doelman van GDC wel in de korte hoek en betekende de 3-0 voorsprong.

Uiteindelijk bleek dit ook de ruststand.

Na de rust trachtte GDC nog wel aansluiting te vinden, maar Geinoord stond dit niet meer toe. De ploeg voetbalde de wedstrijd uit en kon na 90 minuten de turbulente week op een geweldige manier afsluiten met de titel in de 2e klasse en dus promotie naar de 1e klasse.