• U bent ingelogd als:

Geinig dagboek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Barry Zwzerijnen scoorde een onvervalste hattrick voor JSV in de derby tegen Geinoord.

Bron: pen.nl/Dagboek 

 

De Nieuwegeinse derby tussen JSV en Geinoord heeft een duidelijke winnaar opgeleverd. Op een druk bezocht sportpark Galecop won de thuisclub het bekerduel afgetekend met 4-1, waarbij Barry Zwezerijnen zich onderscheidde met een onvervalste hattrick. Eerder had hij tegen Nieuw Utrecht ook al twee keer gescoord zodat zijn saldo al op vijf treffers staat in de bekercompetitie. Door deze zege heeft JSV zich samen met DHSC (dat eveneens met 4-1 won van Nieuw Utrecht) nu al voor de volgende ronde. Voor Geinoord scoorde de teruggekeerde Vincent Griffioen de enige treffer.

 

,,Erg teleurstellend’’, noemde trainer Charles Loots het optreden van zijn formatie tegen rivaal JSV. ,,Het is duidelijk dat we nog niet klaar zijn voor de competitie en dan beter voor de dag moeten komen als in deze derby. Ik had gehoopt dat de jongens juist tegen deze tegenstander vol gas zouden geven, maar dat kwam er niet van. Voor rust was ons speelveld te lang, na rust deden persoonlijke fouten ons de das om.’’ Na de 0-3-nederlaag thuis tegen DHSC is dus duidelijk dat Geinoord dat nog zonder Elvin Hardeveld (kuitblessure) en Robin Jansen (gekneusde voet) speelde, nog niet in competitievorm, is.

 

Voor de nieuwe JSV-trainer Harry Buur is deze uitslag natuurlijk wel een opsteker met het oog op het naderende seizoen. Twee klinkende overwinningen in het bekertoernooi zal de ploeg van voorzitter Ton van Kippersluis die in het najaar aftreedt als preses, het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven. Behalve de drie treffers van Barry Zwezerijnen maakte ook voormalige Geinoorder Michel van der Valk de openingsgoal terwijl bij Nieuwe Utrecht een week geleden Martijn Kroneman de prestatie van Barry Zwerijnen evenaarde en eveneens drie goals op zijn naam bracht. Met het scorend vermogen zit het bij JSV momenteel dus wel naar wens.