• U bent ingelogd als:

Gehavend SVMM knokt zich tot gelijkspel

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

VVA Achterberg 1 – SVMM 1

30-9-2017

Wie vandaag na 45 minuten voetbal een euro had ingezet op een punt voor SVMM had waarschijnlijk een leuke winst kunnen maken bij de wedkantoren. VVA speelde het gehavende SVMM compleet weg en SVMM mocht zit gelukkig prijzen dat VVA het balbezit niet kon omzetten in meer doelpunten. Na rust volgde alsnog de onwaarschijnlijke ommekeer en wist SVMM vlak voor tijd zelfs een punt uit de strijd te halen, 3-3.

SVMM kon ook  vandaag niet beschikken over een fitte selectie. Martijn van Ooijek en Bart Lolkema waren weer fit genoeg om te starten maar Bert Davelaar, Sjaak Termaaten, Stefan Oussoren, William Potappel, Rick Duitscher moesten allen vanaf de zijlijn toekijken.

VVA start sterk aan de wedstrijd en pakt het initiatief en probeert met combinatievoetbal de behendige buitenspelers te bereiken. SVMM heeft hier geen antwoord op en binnen een kwartier komt de thuisclub op voorsprong. De rechtsbuiten van VVA komt naar binnen en met een listige steekbal wordt de spits één-op-één gezet welke Rick Moors kansloos laat, 1-0.

Om het nog wat erger te maken verliest SVMM nog één van haar sterkhouders want Justus van Gent is te geblesseerd om verder te spelen.

VVA gaat rustig verder met waar het mee begonnen is en na een half uur spelen wordt de voorsprong verdubbeld. Bij het uitverdedigen van SVMM wordt hands gemaakt door een VVA-speler. De scheidsrechter geeft voordeel waarna SVMM de bal alsnog belabberd wegwerkt. Dit wordt goed afgestraft door de spits van VVA, 2-0.

SVMM heeft niks in te brengen tegen het spel van VVA en tien minuten later wordt er weer gescoord. Een voorzet van de zijkant wordt feilloos afgemaakt, 3-0.

Een tactische omzetting en een donderspeech van de trainer in de rust moeten de schade beperken voor SVMM. Van beter voetbal is vooralsnog geen sprake maar de Maarenezen leveren i.i.g. de benodigde strijd en maken het VVA wat lastiger om op te bouwen.

Als na een minuut of zestig SVMM weet te scoren begint er zelfs wat hoop te ontstaan. Martijn van Ooijek breekt door op links en geeft een goede voorzet die bij de eerste paal binnen gekopt wordt door Polle Westbroek, 3-1.

SVMM begint meer aan te dringen en weet zowaar af en toe een combinatie uit te voeren. VVA wordt wat verder naar achteren gedrukt maar weet af en toe nog wel via de flanken gevaarlijk te worden. Een stiftje wordt echter goed gepakt door Rick Moors.

Met nog een kleine twintig minuten spelen krijgt SVMM een vrije bal op de helft van VVA. Deze wordt gevaarlijk de zestien in gedraaid en bij de 2e paal krijgt Polle Westbroek wat fortuinlijk de bal op zijn knie. Via de onderkant van de lat passeert de bal de lijn en is SVMM helemaal terug in de wedstrijd, 3-2.

SVMM ruikt bloed en krijgt enkele minuten voor tijd de kans op de gelijkmaker. Polle Westbroek zet een individuele actie op en wordt gevloerd binnen de zestien, penalty. Jacob van den Essenburg zet zichzelf achter de bal maar met een slap schot maakt hij het de keeper te makkelijk. Zo lijkt VVA alsnog met de schrik vrij te komen.

Toch valt uiteindelijk toch de gelijkmaker. In de slotseconden krijgt SVMM nog één vrije trap. Martijn van Ooijek brengt de bal wederom in en nu staat daar Jacob van den Essenburg om de bal tegendraads in te koppen, 3-3.

De scheidsrechter vindt het een minuut later welletjes en fluit af. Voor de neutrale toeschouwer een vermakelijke wedstrijd, VVA zal zich afvragen hoe ze dit hebben kunnen weggeven en SVMM mag na een dramatische eerste helft trots zijn op de comeback en het behaalde punt.

Deze strijd zal meegenomen moeten worden naar volgende week. Op de Buurtsteeg in Maarn is VV Echteld te gast.

Opstelling SVMM: Rick Moors, Martijn van Ooijek, Simon Veldhuizen, Tim de Roo, Jacob van den Essenburg, Justus van Gent (Koen Bandringa ’15), Olivier Rijlaarsdam (Bart Huyser ‘45), Bart Lolkema, Polle Westbroek, Remco Vos, Guido Kersbergen.

Doelpunten SVMM

3-1 Polle Westbroek ’60 (Assist Martijn van Ooijek)
3-2 Polle Westbroek ’45 (Assist Martijn van Ooijek)
3-3 Jacob van den Essenburg (Assist Martijn van Ooijek)