• U bent ingelogd als:

Gehavend SEC verliest cruciaal duel tegen DEV

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Degradatiezorgen nemen toe bij groenwitten

Het carnaval is niet feestelijk begonnen voor SEC, want de ploeg van trainersduo Ton van Burik en Rene Ribberink verloor het cruciale treffen tegen concurrent DEV met 2-3. ‘ Als je tot nu toe pas twee wedstrijden weet te winnen, dan ben je niet derdeklasse waardig’, volgens Van Burik.

Na een week puzzelen had het tweetal met de grootste moeite voldoende spelers bij elkaar weten te grabbelen. Zelfs de 36-jarige Jeffrie van den Hoed was van stal gehaald voor een rol als breekijzer. Het heeft echter allemaal niet mogen baten, want al snel namen de gasten uit Doorn het heft in handen en zette de thuisclub onder druk. SEC mocht van geluk spreken dat doelman Damion Breukers en de paal nog uitkomst boden. Halverwege de eerste helft kwam DEV dan ook via Marijn de Graaf verdiend op voorsprong: 0-1. Het leek er op dat SEC na die treffer wakker schoot, want het tempo ging omhoog. Toch kwam gelijkmaker van Daniel Groen als het ware uit de lucht vallen. De eerste kans was meteen raak: 1-1. De paal naast Breukers voorkwam dat SEC moest gaan rusten met een achterstand.

De tweede helft was vijf minuten oud toen SEC een doelpunt van Rick Andeweg moest incasseren: 1-2. Twaalf minuten later repareerde Groen voor de tweede maal de schade met een slimme goal in de korte hoek: 2-2. Nadat de lat boven Breukers andermaal redding had gebracht werd Van den Hoed ingebracht. Amper in het veld moest de routinier lijdzaam toezien hoe Tim Kas gebruik maakte van een misverstand in de achterhoede van SEC: 2-3. Bijna herstelde Groen voor derde keer de schade, maar dit keer ging zijn schot langs de verkeerde kant van de paal.

Door dit verlies staat de ploeg van Van Burik steviger op de laatste plaats. Het lijkt erop dat de ploeg de rekening gepresenteerd krijgt van de twee voorgaande edities in de derdeklasse, waarin met veel inzet degradatie voorkomen werd. Van Burik: ‘ De inzet was om vandaag te winnen, maar we lieten DEV te veel komen. Er werd hard gewerkt, maar het zit ons niet echt mee.’ De coach was realistisch: ‘ We missen teveel kwaliteit voor de derdeklasse. Misschien maar terug naar de vierdeklasse. Dat geeft meer rust bij deze jongens die voor hun plezier voetballen.’