• U bent ingelogd als:

Gehavend Hercules trekt aan kortste eind in thuisduel tegen O.F.C.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

 

Hercules is er zondag opnieuw niet in geslaagd om te scoren. Tegen OFC werd het 0-1. Hercules werkte hard, maar de ploeg is momenteel niet bij machte om tegenstanders zijn wil op te leggen.

Hercules snakt naar winterstop. De laatste vijf duels wist Hercules niet meer te winnen en slechts één keer werd er gescoord. Daardoor is Hercules inmiddels gezakt naar de elfde positie en is het voorlopig niet opportuun om naar boven te kijken. Hercules zou enorm geholpen zijn met een overwinning. Een driepunter geeft de ploeg weer het nodige vertrouwen dat na de slechte reeks ver is te zoeken. De winterstop geeft de volle ziekenboeg van trainer Speelziek de tijd om te herstellen. Zondag kon Speelziek niet starten met vaste krachten als: Stokkers, Broers, Belarbi. Mijland en Mensah. Je kunt zien dat het gemis van zoveel belangrijke spelers zijn tol eist. Het mooie combinatievoetbal, waar Hercules de toeschouwers aan het begin van de competitie op trakteerde, is al weken niet meer te zien. Hercules worstelt niet alleen met de tegenstander, maar vooral met zichzelf.

Ook zondag tegen OFC was het veldspel weer pover. Je zag spelers als Oskar van Logtestijn en Kevin Ligtermoet wel sleuren en zwoegen, maar het ontbreekt Hercules momenteel aan vastigheid. Passes komen niet, op het middenveld wordt te snel balverlies geleden en voorin kan Hercules geen vuist maken.

Het ontbreekt al weken aan een ‘killer’ die de trekker overhaalt. Ook tegen OFC kreeg Hercules een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Wail Doufikar stond na 15 minuten oog in oog met de Oostzaanse doelman. Hij had de hoek voor het uitkiezen, maar pegelde de bal tegen de lat. De rebound bood een herkansing voor Tyrone Fonville, maar ook aan hem was de kans niet besteed. Een week eerder, tegen koploper UNA, zagen we het hetzelfde patroon. Toen miste Belarbi aan het begin van de wedstrijd in kansrijke positie en zagen we de wedstrijd nadelig kantelen.

OFC heeft een aardige ploeg, met een aantal handige spelers en die hoefden niet eens zo diep te gaan om het Hercules moeilijk te maken. Veel kansen creëerden de gasten echter ook niet. Een schot van OFC halverwege de eerste helft schampte de lat. Verder was OFC wel wat dwingender voor rust.

De pauze deed Hercules geen goed. In het tweede bedrijf zagen we nauwelijks meer kansrijke situaties. Ook het inbrengen van Mijland bracht geen gevaar. De linker vleugel werd niet benut, waardoor de defensie van OFC niet op de proef werd gesteld. Dat het na 65 minuten 0-1 werd voor OFC kon je zien aankomen. Hercules probeerde na die tegentreffer nog wel wat te forceren, maar verder dan een afgeslagen doelpoging van Van Logtestijn kwam het niet. Opnieuw stond Hercules na afloop met lege handen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het altijd taaie OJC Rosmalen. Een week later sluit Hercules de eerste competitiehelft af met een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk.