• U bent ingelogd als:

Gehavend Hercules haalt prima resultaat

Geplaatst in Wedstrijdverslagen

Hercules was in de uitwedstrijd tegen v.v. Dongen al na 12 minuten twee wissels kwijt. Eerst was het spits Oskar van Logtenstijn die na 8 minuten een hamstringverrekking opliep en vervolgens was Jeffrey Vlug het slachtoffer van een lompe actie van één van de Dongen verdedigers. Zowel Vlug als de Dongen speler konden niet verder. In het veld kwam A -junior Steff van Rooijen gevolgd door Amin el Bouzidi, de laatste kwam na maanden geblesseerd geweest te zijn voor het eerst in 2018 weer in het veld.

Hercules kwam heel behoorlijk uit de startblokken ondanks deze vroege tegenvallers. Guytho Mijland was een plaag voor de statische Dongen verdedigers die regelmatig aan de noodrem moesten trekken. Er ontwikkelde zich een open wedstrijd waarbij beide teams de aanval zochten en Hercules – zoals bijna wekelijks -  het beste positiespel liet zien. Dit leidde tot scoringsmogelijkheden voor beide partijen echter het duurde tot de 19e minuut voordat er ook daadwerkelijk verandering op het scorebord te noteren viel. Na een gemakkelijk  gegeven vrije trap na een duel van Halldor Anarsson en Tom Kolkert van Dongen liep Hercules nog wat te mopperen en nam Dongen razendsnel de vrije trap. Hercules stond even niet goed en Dongen aanvaller , Mart van Bree knalde de bal in de verre hoek, 1 – 0.  Lang kon Dongen niet van de voorsprong genieten want enkele minuten later stuurde Steff van Rooijen met een slim passje de snelle Mijland weg die oog in oog met de Dongen keeper de gelijkmaker binnen schoot, 1 – 1.

Hercules nam het initiatief verder in handen waarbij het opvallend was hoe goed Amin el Bouzidi na maanden niet gespeeld te hebben in de wedstrijd zat. Na 38 minuten was het dan ook raak voor Hercules. Het was een voortreffelijke combinatie tussen Kevin Ligtermoet en Alfred Mensah die de laatste in staat stelde een strakke voorzet af te leveren welke door een Dongen verdediger werd aangeraakt en de goal in vloog, 1- 2. Met die stand werd ook de rust in gegaan.

De eerste tien minuten na rust had Hercules het duel op slot kunnen gooien echter de mooie combinaties werden net helemaal goed uitgevoerd of de schoten vlogen net naast het Dongense doel. Het team van Dongen – dat afscheid nam van enkele stoppende en vertrekkende spelers – wilde in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen toch een positief resultaat halen en gooide er een schepje bovenop. Dit zorgde voor enkele goede scoringskansen. In de 65-ste minuut was een hard ingeschoten bal voor Hercules doelman Martin van Barneveld iets teveel van het goede en hij liet de bal van de borst stuiten, Tom Kolkert was er als de kippen bij en de 2 – 2 was een feit.

Beide ploegen bleven strijden voor de overwinning en kozen de aanval. Bij Hercules kwam de talentvolle 17 -jarige Bjorn van Gorkom in het veld voor de moegestreden Amin el Bouzidi. De 17 -jarige Bjorn stond z’n mannetje en kan terugzien op een prima debuut in Hercules 1. Hercules miste namelijk nogal wat spelers als gevolg van blessures en een schorsing. Goed is de constatering dat vanuit de Hercules O-19 en O-17 junioren zich de nodige talenten aandienen waarvan er ongetwijfeld de komende jaren een aantal naar de A-selectie zullen doorstromen.

Een voortreffelijk schot van Dongen speler Schilders werd fantastische gepareerd  door Martin van Barneveld. Aan de andere kant moest de Dongen doelman zich nog behoorlijk strekken om een inzet van Alfred Mensah te keren. Een winnaar viel niet te noteren waardoor een terechte 2-2 eindstand in de boeken verdwijnt.

Volgende week de laatste competitie thuiswedstrijd tegen ADO’20 die volledig in het teken zal staan van de stoppende spelers Kevin Ligtermoet en Roy Kelder alsmede het vertrek van trainer, Eric Speelziek.